Клименко Борис Володимирович

  Клименко Борис Володимирович
Учений у галузі електромеханіки, професор кафедри "Електричні апарати" Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут", доктор технічних наук (1994), професор (2000).

Народився 14 лютого 1943 р. у м. Кемерово. У грудні 1964 р. закінчив з відзнакою електромашинобудівний факультет Харківського політехнічного інституту (ХПІ). У жовтні 1968 р. вступив до аспірантури при ХПІ. Захистив кандидатську (1971) та докторську (1994) дисертацію за спеціальністю "Електричні машини та апарати". У 2000 р. отримав вчене звання професора.

З жовтня 1995 р. до вересня 2004 р. завідував кафедрою "Електричні апарати" Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут".

Наукові розробки та дослідження Б.В. Клименко здійснює у галузі комутаційної апаратури й апаратури керування низької та середньої напруги, електромагнітних систем електричних апаратів, електротехнічної термінології, працює над питаннями електробезпеки.

Автор близько 200-т наукових публікацій, з них монографій — 3, навчальних посібників — 5, авторських свідоцтв та патентів — 56.

Головний редактор науково-практичного журналу "Електротехніка і електромеханіка".