Студенти ХПІ презентували фахівцям «AgroGeneration» нові бізнес-ідеї для фермерів

На початку листопада відбулася презентація проектів, розроблених у рамках україно-німецької літньої школи з міжнародних інвестицій. Свої бізнес-проекти представили студенти факультету бізнесу та фінансів НТУ «ХПІ». Вони розповіли як забезпечити Харківську область якісним молоком, альтернативними енергоносіями та збільшити кількість робочих місць у сільській місцевості.

В презентації результатів роботи студентів приймали участь керівники літньої школи «Міжнародні інвестиції»: координатор від ХПI, доцент кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності та фінансів, к.т.н. Наталя Ширяева та директор Міжнародного бізнес-центру НТУ «ХПІ», доцент, к.е.н. Олена Решетняк.  Оцінювали роботи бізнес-аналітики компанії «AgroGeneration» Тамара Кирик та Валерія Дзюба.

Проект «Milk Collecting Points» про послуги  для фермерів зі збору та зберігання молока  представили Анна Мезенцева і Маргарита Шамаріна. Обидві студентки зараз навчаються за програмою подвійних дипломів в Університеті Отто фон Ґеріке (Магдебург, Німеччина), тому брали участь у заході дистанційно (відеозв’язок).

Проект з виробництва паливних брикетів представили студенти Георгій Ключка (НТУ «ХПІ») і Богдан Каліненко (ХНУМГ ім О. М. Бекетова). За їхнім дослідженням, паливні брикети не тільки більш економічні, у порівнянні з газом, а й більш безпечні та екологічні. Особливу зацікавленість у фахівців компанії викликала пропозиція виробляти пелети з комишу. Зараз для очищення водойм цю рослину часто спалюють на місці, хоча вона має тепловіддачу навіть більшу, ніж деревина, і може використовуватися як паливо.

За оцінкою бізнес-аналітиків, обидва проекти надзвичайно цікаві, добре обґрунтовані, структуровані і можуть бути впроваджені на практиці, а їхня реалізація може допомогти створити нові робочі місця.

Довідка

Літня школа Ukrainian-German Summer School «International Investments» була спільно проведена Магдебурзьким університетом Отто фон Ґеріке, (Німеччина), Національним технічним університетом «Харківський політехнічний інститут» та Одеським Національним економічним університетом. У 2016 році школа відбулася вчетверте у м. Одеса. Мета заходу — набуття студентами практичних навичок в науковій діяльності та в роботі з реальними бізнес-проектами, а також обмін досвідом між викладачами.