У 2017 році студентська стипендія збільшиться

З початку навчального семестру 2017 року сума мінімальної стипендії становитиме 1100 грн. (1400 грн. — для гостродефіцитних спеціальностей), а підвищеної — 1600 грн. (2037 грн. — для гостродефіцитних спеціальностей). Виплати будуть здійснюватися згідно з постановами №1045, №1047, №1050 Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 року. Про це розповів ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол.

За його словами, у зв’язку з прийнятими постановами відбулися істотні зміни, пов’язані з призначенням та розмірами стипендій. Так, тепер розмір виплат залежить від напрямку спеціальностей: представники технічних напрямків отримуватимуть більше у порівнянні з іншими. Кабінет Міністрів України (КМУ) перерахував 20 гостродефіцитних спеціальностей, студентам яких будуть виплачуватися стипендії у підвищеному розмірі, десять з яких є в НТУ «ХПІ». Серед них: прикладна математика, матеріалознавство, електроенергетика, електротехніка, електропривод, теплоенергетика, гідроенергетика та інші.

«Це важливий крок, який зробила наша держава, і пов’язано це з тим, щоб залучити абітурієнтів і зацікавити студентів для навчання за технічними спеціальностями, які спрямовані на економічний розвиток нашої держави. Нові стипендії студенти політехнічного отримають уже в лютому (після закінчення сесії і канікул)», — зазначив ректор ХПІ Євген Сокол.

Що стосується нарахування та виплат соціальних стипендій, то вони будуть здійснюватися відповідно до постанови №1047 КМУ.