ХПІ — 2017: Перші спортивні рекорди

Політехніки розпочали 2017 рік зі спортивних перемог. Легкоатлети, стрільці з лука, бадмінтоністи, скелелази НТУ «ХПІ» стали чемпіонами України і володарями золотих, срібних і бронзових медалей.

  

Студенти ХПІ взяли участь у Всеукраїнському турнірі зі стрільби з лука «Кубок олімпійського чемпіона Віктора Рубана», який відбувся в Харкові у січні. Представники факультету соціально-гуманітарних технологій Дар’я Павличенко (група СГТ-42с) і Анастасія Волобуєва (СГТ-42м) стали переможцями в командних змаганнях жінок зі стрільби з класичного лука. Дар’я також стала другою в особистій першості. У стрільбі з блочного лука студентка факультету комп’ютерних та інформаційних технологій ХПІ Ольга Лаптій (ІТ-24) була другою.

Наприкінці січня стрільці харківського Політеху також виступили в Сумах на Чемпіонаті України у закритих приміщеннях. І знову золото в командних змаганнях здобули Дар’я Павличенко і Анастасія Волобуєва, в особистих змаганнях Даша знову була другою. Поліпшити свій результат вдалося Ользі Лаптій — вона стала чемпіонкою України в командних змаганнях.

Успішно виступили і легкоатлети НТУ «ХПІ» на командному Чемпіонаті України в приміщенні, який відбувся 27-28 січня у Запоріжжі. У скарбничці збірної одна золота медаль, дві срібні і дві бронзові. Чемпіонкою України з бігу на 60 м з бар’єрами стала студентка факультету соціально-гуманітарних технологій ХПІ Олена Маляренко (СГТ-46У). Срібними призерами стали: Аліна Калістратова (СГТ-46У) — з бігу на 60 м, а також Оксана Мартинова (СГТ-45У) — зі стрибків у довжину. Бронзу вибороли: студент факультету комп’ютерних та інформаційних технологій ХПІ Андрій Дещенко (ІТ-13а) — з бігу на 2000 м з перешкодами, а також студент факультету соціально-гуманітарних технологій Роман Супрун (СГТ-45) — з бігу на 60 м з бар’єрами.

Відбулися національні першості й у бадмінтоністів факультету соціально-гуманітарних технологій НТУ «ХПІ». У Дніпрі пройшов Чемпіонат України серед юніорів. Марина Ільїнська (СГТ-46а) стала першою в одиночних і парних змаганнях серед дівчат і другою у змішаній категорії. Олександр Шмундяк (СГТ-45) став чемпіоном у змішаній категорії, срібним призером — в одиночній, а також бронзовим — в парній.

Владислав Стерин (СГТ-46а) став третім у змаганнях чоловічих пар. На змаганнях у Харкові Марина Ільїнська і Олександр Шмундяк завоювали бронзові медалі дорослого Чемпіонату України в одиночній категорії.

Скелелазка ХПІ Маргарита Захарова (СГТ-42) цього року вже встигла побувати на національних змаганнях, а також взяти участь у міжнародному турнірі зі скелелазіння «Bloko Masters 2017», який проходив у Варшаві (Польща). Маргарита посіла друге місце з боулдерінгу, а в лютому вона стала володарем Кубка України з боулдерінгу на змаганнях у Вінниці.

Вітаємо всіх спортсменів-політехніків з успішним початком року і бажаємо їм нових яскравих перемог!

Довідка:

Боулдерінг (від англ. Bouldering — лазіння валунами) — це особливий вид скелелазіння, в основі якого лежить проходження невисоких складних трас, що вимагають особливої ​​техніки лазіння. Як правило, висота боулдерінгових трас не більш 4–5 метрів. Єдина страховка у боулдерінгу — спеціальні мати, так звані crash pad.