У ХПІ фахівець німецької корпорації прочитав відкриту лекцію з фінансів

 На кафедрі менеджменту та оподаткування відбулася лекція випускника НТУ «ХПІ», керівника з корпоративного управління та проектів об’єднаного центру фінансових послуг компанії Хереус Холдинг ГмбХ (Heraeus Holding GmbH) Петра Гаврися.

Темою лекції стала функція фінансів в глобальній організації. Основну частину слухачів склали студенти факультету бізнесу і фінансів НТУ «ХПІ». Їм розповіли про особливості роботи і ролі численних підрозділів великої транснаціональної корпорації, пов’язаних з різними аспектами фінансової діяльності. Також була розглянута типова організаційна структура, характерна для подібних фірм в розвинених країнах.

«Такі лекції із залученням провідних фахівців міжнародних компаній, державних та громадських організацій дуже важливі для наших студентів, бо тільки так можна з перших вуст дізнатися про реальну роботу в різноманітних компаніях, не виходячи з аудиторії», — підкреслила завідувач кафедри менеджменту і оподаткування Наталія Краснокутська.

Значна частина заходу була присвячена аналізу тих знань і навичок, які потрібні фінансовому менеджеру і аналітику у сучасному світі для того, щоб успішно конкурувати на міжнародному ринку праці.

Довідка:

Heraeus Holding GmbH — технологічний концерн зі штаб-квартирою у  м. Ганау (Німеччина). Заснований у 1851 році, він є одним з найбільших в світі виробників матеріалів (включаючи дорогоцінні метали) і обладнання, що використовуються в різних галузях промисловості: сталеливарній, електронній, хімічній, автомобільній, телекомунікаційній тощо. З чисельністю персоналу близько 12500 людей в більш ніж 100 дочірніх компаніях в 38 країнах концерн Heraeus обіймає лідируючі позиції на міжнародних ринках.

Кафедра менеджменту та оподаткування НТУ «ХПІ» є першою кафедрою менеджменту в Україні, заснована у 1991 році доктором технічних наук, заслуженим діячем науки і техніки України Леонідом Івіним. Вона є базовою кафедрою факультету Бізнесу та фінансів. Кафедра веде підготовку зі спеціальностей 073 «Менеджмент» та 072 «Фінанси, банківська справа та страхування»