Радник президента Туреччини зацікавився науковим потенціалом НТУ «ХПІ»

НТУ «ХПІ» відвідав радник президента Турецької Республіки Мустафа Хелвасі (Mustafa Helvaci). Мета візиту — ознайомлення з діяльністю університету та ведення переговорів щодо можливостей освітнього і науково-технічного співробітництва.

ХПІ на переговорах представляли: ректор університету професор Євген Сокол; проректори ВНЗ, професори Андрій Марченко, Ельдар Велієв та Руслан Мигущенко; завідувачі кафедр професор Дмитро Волонцевич (кафедра інформаційних технологій та систем колісних і гусеничних машин), професор Володимир Пильов (кафедра двигунів внутрішнього згоряння), професор Вадим Самородов (кафедра автомобіле- і тракторобудування), професор Віталій Єпіфанов (декан факультету транспортного машинобудування). Також на заході був присутній начальник відділу міжнародних зв’язків НТУ «ХПІ» Олександр Гончаров.

Учасники зустрічі обговорили можливості організації програм обміну для студентів і викладачів між НТУ «ХПІ» та турецькими вищими навчальними закладами. Також вони розглянули потенціал спільної діяльності в рамках наукових досліджень. За підсумками переговорів очікується підписання Меморандуму про співпрацю в найближчому майбутньому.

«Спільна діяльність в сфері науки і освіти за підтримки турецьких партнерів дасть можливість нашій освіті рухатися вперед. Нам особливо цікавий досвід вишів і дослідницьких центрів Туреччини в сфері комерціалізації наукових досліджень», — підкреслив ректор ХПІ Євген Сокол.

Після переговорів Мустафа Хелвасі відвідав музей історії НТУ «ХПІ», наукову бібліотеку, лабораторії кафедри двигунів внутрішнього згоряння, а також гвардійський факультет військової підготовки ім. Верховної Ради України.