ХПІ розпочинає активну співпрацю з університетом Греції

Делегація НТУ «ХПІ» провела переговори з керівництвом Пірейского університету прикладних наук (Афіни, Греція). У ході зустрічі обговорювалися особливості навчальної та наукової роботи вишів, а також питання можливих програм співпраці між НТУ «ХПІ» та Пірейским університетом прикладних наук. Сторони представляли: проректор з науково-педагогічної роботи,  професор Геннадій Хрипунов і проректор з міжнародних зв’язків, професор Д. Тселес. Переговори пройшли в рамках виконання проекту міжнародної кредитної мобільності ERASMUS+ KA1.

   

У тому числі, на факультеті електроніки іноземного вишу пройшов науковий семінар, у якому взяли участь представники Школи прикладної технології: професори С. Вассиліадис, С. Савадіс, К.С. Нікас, Н. Статхопоулос та інші. Професор Геннадій Хрипунов розповів про особливості навчального процесу на усіх рівнях підготовки в ХПІ та взяв активну участь у дискусії з пошуку спільної тематики майбутньої співпраці.

    

«Для політехніків дуже важливим є розширення міжнародної проектної діяльності та залучення студентів і викладачів фізико-технічного та електромашинобудівного факультетів до програм мобільності, що планується вже у наступному весняному семестрі», — зазначив проректор НТУ «ХПІ» Геннадій Хрипунов.

За його словами, подальший виток розвитку науково-дослідницької активності треба шукати у площині наступних напрямків співпраці:

  • розробці теплообмінника для фотоенергетичної установки із концентратором сонячного випромінювання;
  • створенні гнучких сенсорів для медичного та спортивного використання, що інтегруються у тканинну основу, яка використовується при виготовленні одягу;
  • проведенні експериментальних досліджень впливу високоенергетичних імпульсів на тверді тіла, рідину та біологічні об’єкти.

За підсумками проведених переговорів, у травні 2017 року планується візит делегації Пірейського університету прикладних наук у складі трьох професорів до НТУ «ХПІ». Вони візьмуть участь у роботі щорічної конференції MicroCAD з пленарними та секційними доповідями.

Наступного навчального року двоє магістрів економічного факультету НТУ «ХПІ» пройдуть стажування та будуть виконувати свої дослідження в Пірейському університеті прикладних наук. З весняного семестру до програми мобільності будуть залучені магістри фізико-технічного (ФТ) та електромашинобудівного (ЕМБ) факультетів харківського Політеху. Мобільність студентів буде доповнена мобільністю викладачів ФТ, ЕМБ та ЕК факультетів.

Крім того, під час ділового візиту до Греції проректор НТУ «ХПІ» Геннадій Хрипунов провів переговори з доктором К.С. Нікасом, який  координує роботу офісу Erasmus. К.С. Нікас ознайомив харківських політехніків зі структурою, освітнім процесом та міжнародною діяльністю свого університету. Під час зустрічі  обговорювалися питання необхідності планування мобільностей Erasmus+, можливостей активізації співпраці, продовження подальшої проектної діяльності.