Двоє студентів ХПІ стали переможцями всеукраїнського конкурсу «Авіатор 2017» і відвідають Париж

Маргарита Верховець (студентка 3-го курсу факультету соціально-гуманітарних технологій НТУ «ХПІ») та Антон Гулий (студент 5-го курсу енергомашинобудівного факультету НТУ «ХПІ») здобули перемогу у всеукраїнському  освітньому проекті «Авіатор 2017». Політехніки увійшли до сотні кращих студентів, які 20 червня цього року відправляться на Міжнародний авіасалон Ле Бурже до Франції. Два дні вони проведуть на одному з престижних форумів світу, також їх чекає екскурсія Парижем і відвідування Діснейленду.

      

Підсумки конкурсу «Авіатор 2017» підбили 12 квітня, у всесвітній День авіації і космонавтики, у Національному аерокосмічному університет імені М. Є. Жуковського. Тут були названі переможці «Авіатора 2017», яких нагородили дипломами  та сертифікатами на поїздку до Парижу від благодійного Фонду Бориса Колесникова.

      

«У цьому році організатори допустили до участі в конкурсі не тільки майбутніх авіаторів, але і студентів політехнічних вузів. Експеримент вдався і не тільки розширив географію проекту, але й надав йому новизну, заохотив багато талановитих студентів, які тільки відкривають для себе великий світ авіації », — підкреслив голова журі проекту, відомий авіаконструктор Дмитро Ківа.

Довідка:

Проект «Авіатор 2017» стартував у жовтні 2016 р. і тривав півроку. Для участі в ньому зареєструвалися 6 500 студентів із 44 вищих навчальних закладів та коледжів України. Конкурсанти подолали п’ять етапів, серед яких були тести з теорії та історії авіації, точних наук і авіаційної англійської, а також креативні завдання від членів журі — розробка бізнес-плану і презентація власного інвестиційного проекту.