Харківський міжнародний марафон. Нові перемоги політехніків

Студенти НТУ «ХПІ» стали переможцями четвертого Харківського міжнародного марафону, який об’єднав близько 10 тисяч осіб з України, Німеччини, Великобританії, Марокко, Австрії, США та інших країн. Марафон відбувся 30 квітня 2017 року.

У наймасштабнішому забігу на дистанції 4,2195 км (міні-марафон) цього року взяли участь майже 150 студентів-політехніків, троє з яких зійшли на п’єдестал. Так, в категорії «чоловіки» перемогу здобув студент шостого курсу факультету соціально-гуманітарних технологій Олексій Погорілий (група СГТ-41), а серед жінок усіх випередила студентка третього курсу факультету комп’ютерних та інформаційних технологій Лучана Науменко (група КІТ-14а). Срібна медаль дісталася студентці третього курсу СГТ факультету Ганні Міхальковій (група СГТ-44) — майстру спорту з бадмінтону.

У забігу на найскладнішій та найпочеснішій дистанції 42,195км бронзову медаль здоула студентка шостого курсу СГТ факультету Любов Сич (група СГТ-41). Нагадаємо, що менше місяця тому Люба стала другою на марафоні, що проходив в Одесі.

Довідка:

Харківський Міжнародний марафон — щорічний марафон, який внесений до Книги рекордів України як наймасовіший забіг за кількістю зареєстрованих учасників. Траса, якою проходить марафон, прокладена центральними вулицями Харкова і охоплює основні пам’ятки міста.

У 2017 році в забігах взяли участь близько 10 тисяч осіб. До Харкова прибули спортсмени з 15 країн світу, зокрема, з Німеччини, Польщі, Великобританії, Ізраїлю, Марокко, Австрії, США, Нідерландів та інших. Любителі бігу і професіонали змагалися в міні-марафоні на дистанції 4,2195 км, у забігу на 10 км, в естафеті (два кола по 21 км) і, звичайно ж, в марафонській дистанції на 42,195 км.