У ХПІ відбулися заходи, присвячені 72-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Урочисто-траурне віче, присвячене 72-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та Дню Пам’яті політехніків, які загинули у Другій світовій війні і боях за Україну, відбулося 5 травня в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут».

Щоб вшанувати пам’ять загиблих в роки війни, біля Меморіалу Слави зібралися сотні студентів, викладачів, представники адміністрації вузу. Захід відвідали ветерани-політехніки, учасники Другої світової війни: В. Т. Долбня, А. І. Христофоров і Є.М. Дегтярьов.

Активну участь в мітингу взяли курсанти факультету військової підготовки ім. Верховної Ради України НТУ «ХПІ».

72-у річницю Перемоги відзначили концертом, де творчі колективи Палацу студентів виступили з танцювальними номерами та виконали пісні воєнних років, а також  сучасні українські.

Традиційним завершенням стала хвилина мовчання та покладання квітів до пам’ятника політехніків, які не повернулися з фронту.

Більше фото — в альбомі.

Довідка:

Меморіал Слави встановлено на площі перед головним аудиторних корпусом НТУ «ХПІ» 23 серпня 1968 р. в день 25-річчя визволення Харкова від фашистських загарбників. Він споруджений в пам’ять про загиблих студентів і викладачів університету, які в роки Другої світової війни пішли на фронт захищати Батьківщину від німецько-фашистських загарбників.