У ХПІ зібралися вчені з 50 країн світу

У Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» завершує свою роботу ювілейна XХV Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я» (MicroCAD–2017). З 17 травня до 19 травня науковці з різних країн світу виступили зі своїми доповідями та обговорили подальші шляхи співпраці.

«Конференція MicroCAD перетворилася на один з провідних науково-практичних форумів на Європейському науковому просторі, — зазначив ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол. — Мені особливо приємно, що ми відкриваємо цю конференцію разом з ректором Мішкольцького університету Торма Андрасом, бо саме у співпраці з цим угорським вишем і було започатковано цей науковий форум. Тоді, у 1993 році, у залі харківського Політеху його відкрили ректори наших двох університетів».

За 25 років до організаторів конференції долучилися університети Магдебурга (Німеччина), Петрошані (Румунія), Познані (Польща) та Софії (Болгарія). Загалом, науковий форум об’єднав фахівців з 50 країн світу. Цього року в роботі MicroCAD взяли участь близько 2000 науковців з України та 46 учасників із країн близького і далекого зарубіжжя, у тому числі Угорщини, Греції, Великобританії, Грузії, Швейцарії та інших країн світу.

«Я співпрацюю з Харківським політехнічним інститутом майже 20 років. На конференцію приїхав не тільки, щоб виступити з доповіддю, але і познайомиться з новими вченими, їхніми розробками, зустрітися зі старими товаришами. Ми плануємо підготувати спільні наукові публікації з вченими ХПІ»,— розповідає учасник MicroCAD професор Технолого-гуманітарного університету ім. Казимира Пуласького Мирослав Руцький (Польща).

MicroCAD−2017 охоплює близько 30 наукових напрямів. У програму  заходу включено 1373 доповіді 1972 авторів з 47 міст світу. Тематика наукового форуму досить широка: від менеджменту, інвестиційних та інноваційних процесів, міжнародної технічної освіти до фундаментальних  проблем транспортного машинобудування та енергозбереження. З презентаціями доповідей вчених, які виступили на пленарному засіданні MicroCAD−2017, можна ознайомитися нижче.

Зокрема, доповідь професора Пірейського університету Міхаеля Коніордоса (Греція) була присвячена новим методам і підходам у системі навчання студентів, які зараз особливо актуальні у період глобалізації та крос-культурної комунікації.

«Ця конференція дозволяє продемонструвати останні наукові досягнення як учених ХПІ, так і зарубіжних вчених, які беруть у ній участь,— так говорить  про свої очікування, пов’язані з  MicroCAD–2017, ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол. — Крім того, практично всі іноземні делегації, які зараз прибули в ХПІ, обговорюють з нашими вченими конкретні пропозиції щодо спільних наукових проектів. Я впевнений, що найближчим часом ці проекти отримають фінансування. Це дозволить нашим дослідникам спільно розвивати ці напрямки науки та освіти».

Нагадаємо, XХV Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я» (MicroCAD–2017) проходить  в НТУ «ХПІ» з 17 до 19 травня.

З програмою конференції та графіком роботи секцій MicroCAD–2017 можна ознайомитися тут.

Більше фото — в альбомі.

Презентації доповідей українських та зарубіжних вчених з пленарного засідання MicroCAD–2017:

01_Евгений Сокол_БПЛА

02_New solutions in state orgа</strong></em><em><strong>nisation in Hungary

03_WUT

04_Alternative ways of studying

05_Создание химических школ_Товажнянский

06_Перспективы разработки электромеханических трансмиссий_Волонцевич

07_Application of vibroacoustic Diagnostics _Stanis+В</strong></em><em><strong>aw Radkowski

08_Современные модели неопределенности_Раскин

 

Довідка:

Ідея проведення загальновузівської наукової конференції в НТУ «ХПІ» під брендом інформаційних технологій виникла в 1993 році, під час чергової конференції МісroCAD, організатором якої був Мішкольцький університет (Угорщина). У минулому році науковий форум зібрав понад 2000 учасників.