Нові перемоги спортсменів ХПІ на літній Універсіаді України: стрільба з лука і тхеквондо ВТФ

Студентка 3-го курсу факультету інтегрованих технологій і хімічної техніки НТУ «ХПІ» Ольга Лаптій у стрільбі з блочного лука стала переможцем Універсіади України в змаганнях жіночих команд. Тричі зійшли спортсмени ХПІ на другу сходинку п’єдесталу: студентки 5-го курсу факультету соціально-гуманітарних технологій Дарина Павличенко і Анастасія Волобуєва — в змаганнях жіночих команд, Дарина Павличенко — в особистих змаганнях серед жінок, Дарина Павличенко і студент 3-го курсу СГТ факультету Максим Колесник — у змаганнях змішаних пар.

     

 

Студенти НТУ «ХПІ» виступали на цих змаганнях у складі команди Харківської області.

Фінальні змагання XIII літньої Універсіади України зі стрільби з лука пройшли за аналогією з середньовічними турнірами лучників і відбулися 27 травня у Харкові на Площі Свободи. Комплекти нагород були розіграні в стрільбі з блочного та олімпійського лука серед чоловіків і жінок, серед чоловічих, жіночих і змішаних команд.

Крім того, 28 травня у Києві завершилася літня Універсіада України з тхеквондо ВТФ (ВТФ — одна з версій тхеквондо). Виклик найсильніших представників студентської України з цього виду спорту прийняв студент 2-го курсу факультету комп’ютерних та інформаційних технологій НТУ «ХПІ» Максим Кременчуцький (КІТ-25а). У підсумку юнак завоював бронзову медаль у ваговій категорії 87+ кг.