Про особливості підготовки майбутніх кіберзахисників і масштабну акцію «Кольори миру» — в телепроекті НТУ «ХПІ»

Сьогодні, 30 червня на телеканалі ОТБ о 19.27 вийде новий випуск телепроекту НТУ «ХПІ» «Світ освіти».

З першого сюжету телепрограми глядачі дізнаються про особливості підготовки фахівців у сфері кібербезпеки в харківському Політеху. Завідувач кафедри обчислювальної техніки та програмування НТУ «ХПІ» професор Сергій Семенов і студент 4-го курсу, переможець Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування Віктор Челак розкажуть про унікальну для України спеціалізацію, а також про те, що вивчають майбутні кіберзахисники в ХПІ і як вони зможуть застосувати отримані знання для боротьби з кіберзлочинністю. Своїми враженнями та очікуваннями від нової спеціальності поділяться першокурсники ХПІ, яких навчають безпечному програмуванню.

Другою темою проекту стане масштабна акція «Кольори миру», яку організували в НТУ «ХПІ» для харківських школярів. Захід, присвячений Дню Європи в Україні, об’єднав більше сотні дітей. Вони взяли участь у «Забігу миру», відвідали виставку робіт видатного гуманіста, американського живописця Шрі Чинмоя, спробували себе в ролі художників. Почесний ректор ХПІ, Посол миру, професор Леонід Товажнянський розповість про цілі заходу, діти поділяться своїми враженнями, а організатори акції визначать кращі дитячі малюнки, які відправляться на виставки в Італію і Королівство Бутан.

Детальніше — в черговому випуску проекту «Світ освіти» в п’ятницю, 30 червня, о 19.27 на телеканалі ОТБ (Філія ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Харківська регіональна дирекція»).

Довідка:

Телепроект НТУ «ХПІ» «Світ освіти» присвячений найбільш цікавим і значущим подіям, що відбуваються в університеті. 10-хвилинна програма виходить один раз на місяць, в п’ятницю, на каналі ОТБ.