ХПІ активізує співпрацю з університетом Греції

З 4 по 8 вересня Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» відвідала делегація Пірейського університету прикладних наук (Афіни, Греція). Це друга зустріч представників двох вишів, яка відбулася в рамках європейської програми ERASMUS + міжнародна кредитна мобільність.

Делегацію грецького університету прикладних наук представляли: професор кафедри ділового адміністрування доктор Міхаель Коніордос (Michail Koniordos), професор кафедри бухгалтерського обліку і фінансів доктор Аліна Хіз (Alina Hys).

Переговори з іноземними партнерами вели: проректор НТУ «ХПІ» Геннадій Хрипунов, начальник відділу міжнародних зв’язків університету Олександр Гончаров, професор кафедри організації виробництва та управління персоналом Ольга Савченко.

Головні теми для обговорення:

  • узгодження плану навчання і підготовки освітніх заходів за програмою ERASMUS + KA1;
  • пошук спільних наукових інтересів серед викладачів двох університетів;
  • узгодження наступних кроків для підготовки спільних проектів за програмою ЄС, в тому числі реалізація спільного проекту з розвитку та популяризації сонячної енергетики в Україні.

«Співпраця з вченими Пірейського університету прикладних наук дозволить нам запропонувати комплексний спільний проект у сфері геліоенергетики. В рамках проекту передбачається вирішити відразу дві проблеми: технічну (удосконалити фотоелектричні перетворювачі і сонячні теплові колектори) і економічну (знайти економічні підходи для широкомасштабного використання дорогого геліоенергетичного обладнання в Україні та Греції)», — зазначив проректор з науково-педагогічної роботи НТУ«ХПІ» професор Геннадій Хрипунов.

У рамках візиту доктор Міхаель Коніордос і Аліна Хіз провели відкриті лекції для студентів і викладачів спеціальності «Міжнародні економічні відносини», зустрілися з магістрами економічного факультету і склали план майбутніх стажувань студентів і викладачів. Зокрема, у жовтні 2017 року троє викладачів ХПІ відвідають Пірейський університет і візьмуть участь у конференції. Вона буде присвячена науково-технічним проектам, реалізувати які можна шляхом об’єднання зусиль фахівців двох університетів в економічній і технічній сфері.


За підсумками візиту було прийнято рішення про пролонгацію договору щодо співпраці між двома вишами за програмою ERASMUS + КА1 до 2020 року.

Довідка:

Пірейський університет прикладних наук спочатку заснований як Промислова школа Пірея в 1938 році. Готує фахівців в області економіки, бізнес-менеджменту та інформаційних технологій.

Зараз у складі університету є дослідний центр, який з моменту свого заснування в 1989 році брав участь у технологічних дослідженнях на національному та міжнародному рівнях, особливо в галузях, що відносяться до комп’ютерної мережі та інтернет-технологій.