Делегація з Магдебурга відібрала кращих студентів ХПІ для навчання в Німеччині

У рамках партнерського візиту, ХПІ відвідали представники Магдебурзького університету ім. Отто фон Геріке (Німеччина) — професор Хольм Альтенбах (Holm Altenbach) і професор Костянтин Науменко. Візит відбувся з 18 по 23 вересня 2017 року в рамках розвитку академічного обміну за європейською програмою ERASMUS+.

Мета приїзду — відбір претендентів на навчання в німецькому виші серед студентів і аспірантів інженерно-фізичного факультету НТУ «ХПІ».

Так, німецька делегація відвідала кафедру динаміки та міцності машин. Були заслухані доповіді 5-ти студентів спеціальностей «Комп’ютерна механіка» і «Інформаційні технології проектування», які претендують на стипендію імені Леонарда Ейлера в 2017/18 в навчальному році.

Крім того, гості взяли участь у розробці індивідуальних навчальних планів для двох студенток кафедри — Євгенії Філанової і Ганни Пернатій, що прямують в Магдебург на включене навчання за програмою ERASMUS+ на осінній семестр 2017/18 навчального року.

Слід зазначити, що німецький виш надає можливість стажування не тільки студентам, а й аспірантам. Німецька делегація взяла участь у семінарі аспірантів кафедри динаміки та міцності машин і розробила план місячного стажування в Магдебурзькому університеті для двох аспіранток — Юлії Вязовіченко і Ксенії Потопальській, на осінь 2017 року, і аспіранта Володимира Мартиненка на 2018 р.

Довідка:

Магдебурзький університет Отто фон Геріке вже більше 50-ти років співпрацює з різними кафедрами і факультетами ХПІ, зокрема з кафедрою динаміки та міцності машин. Завдяки спільній роботі тільки за останні 15 років більше 50-ти студентів спеціальності «Комп’ютерна механіка» отримали стипендію Леонарда Ейлера і пройшли місячне стажування в Німеччині. Багато з них були запрошені до аспірантури німецьких університетів, захистили дисертації, і отримали престижну роботу в підприємствах промисловості і науки Європи.