У ХПІ стартував цикл лекцій з питань енергоефективності від європейського професора

25 вересня розпочався цикл інтерактивних лекцій професора факультету цивільного будівництва Словацького технічного університету в Братиславі Станіслава Дуката для студентів третього курсу факультету автоматики та приладобудування НТУ «ХПІ». На першій лекції вони обговорили актуальні питання розвитку енергозберігаючих технологій.

Як зазначив декан факультету АП к.т.н., професор Анатолій Гапон,  професор Станіслав Дукат прочитає ще дві лекції в інтерактивному форматі (у жовтні та листопаді). На цих заняттях будуть обговорюватись технічні інновації у галузі енергозбереження, європейський досвід впровадження енергозберігаючих технологій у будівництві. Паралельно студенти факультету АП будуть виконувати практичні роботи та працювати над власними проектами в галузі енергозбереження. У грудні європейський професор планує відвідати НТУ «ХПІ», щоб провести практичні заняття для політехніків та оцінити їхні проекти.

Інтерактивне навчання студентів факультету АП проходить в спеціалізованій аудиторії Інформаційно-обчислювального центру НТУ «ХПІ» (керівник — Віктор Щетинін, технічна підтримка — Сергій Третяк).

Заняття з професором Станіславом Дукатом проводяться у рамках міжнародного співробітництва НТУ «ХПІ» зі Словацьким технічним університетом у Братиславі. Це передбачено умовами двостороннього договору, укладеного між НТУ «ХПІ» та «Slovak University of Technology in Bratіslava» (Словаччина) від 2 лютого 2017 року.