БК «Політехнік» розпочинає новий сезон

28 вересня відбулася прес-конференція баскетбольного клубу «Політехнік», присвячена старту нового баскетбольного сезону в Харкові, а також змінам у команді. Зустріч пройшла в прес-центрі «Накипіло».

Спікери: Головний тренер БК «Політехнік» Тимур Арабаджи, директор клубу Валентин Кулібаба, гравці команди Антон Рочняк і Роман Козлов, нові легіонери клубу — американець БоДжейк Барнс і серб Нікола Вуйович.

Теми прес-конференції — відкриття нового баскетбольного сезону, зміни в складі команди, призначення нового тренера, завдання та перспективи БК «Політехнік» в баскетбольній Суперлізі України.

За словами директора клубу Валентина Кулібаби, команда не перестає розвиватися і намагається вийти на новий рівень, а саме потрапити в європейський чемпіонат. З цією метою пов’язано призначення нового тренера — Тимура Арабаджи (обійняв посаду 14 липня) і прихід, вперше в історії клубу, іноземних гравців.

«В даний момент середній вік гравців 22-23 роки. Це серйозні і перспективні хлопці, які мають великі цілі в житті. Але є й недолік: щоб грати на високому рівні в Суперлізі, гравцям не вистачає досвіду, адже їхні майбутні суперники — команди з величезним багажем зіграних сезонів», — зазначив головний тренер БК Політехнік Тимур Арабаджи. Він повідомив, що пріоритети команди — створити симбіоз юності і досвіду для досягнення високих результатів у Суперлізі.

Як підкреслили гравці БК «Політехнік», найголовнішим є згуртованість і робота на загальний результат.

«Не важливо, звідки ти і якою мовою говориш. На баскетбольному майданчику існує тільки одна мова!», — каже БоДжейк Барнс, захисник команди з США.

Перша домашня гра Суперліги відбудеться 1 жовтня о 14-00 на арені СК «Локомотив», де харків’яни зіграють з БК «Дніпро».