ХПІ представив свої розробки на виставці «ЗБРОЯ ТА БЕЗПЕКА – 2017»

Вчені НТУ «ХПІ» взяли участь у XIV Міжнародній спеціалізованій виставці «ЗБРОЯ ТА БЕЗПЕКА – 2017», де представили свої розробки у сфері оборонної промисловості. Серед них: макети танка «Оплот», БТР-4, танкового двигуна 6 ТД, полігону НДПКІ «Молнія», а також деталі, які оброблені за допомогою технології мікродугового оксидування (деталі ДВЗ, авіаційної техніки) та інші розробки.

Виставка відбулася з 10 по 13 жовтня в Міжнародному виставковому центрі (Київ), яку відкрило вище військове керівництво України: міністр оборони Степан Полторак, начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, секретар РНБО Олександр Турчинов. Крім того, експозиція зібрала понад 400 учасників із 15 країн світу.

НТУ «ХПІ» був єдиним харківським вишем, який взяв участь у виставці. Його представляли: ректор професор Євген Сокол, проректор з наукової роботи професор Андрій Марченко, професор Олег Соболь, доцент Руслан Кривобок, науковий співробітник Артем Захаров.

Розробки ХПІ дуже зацікавили представників національних компаній у галузі оборонно-промислового комплексу: ТОВ «НВК» «ВК СИСТЕМА», ТОВ «ХОРДА», ТОВ «Leo Lightman» та інших. Був відзначений високий науково-технічний і технологічний потенціал університету і висловлено готовність до конструктивної співпраці.

У рамках збройової виставки відбулася V Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми координації військово-технічної та оборонно-промислової політики в Україні. Перспективи розвитку озброєння і військової техніки». На пленарному засіданні з доповідями виступили професор А.П. Марченко «Перспективи впровадження  в Україні стандартів НАТО з електромагнітної сумісності обладнання»  та «Двигуни для бронетехніки: історія, сучасність, перспективи»; професор М.А. Ткачук «Аналіз захисних властивостей панелей спеціального призначення із тонколистової сталі»; к.т.н. А.Ю. Васильєв «Комплексна математична модель побудови тривимірних діаграм»; професор О.В. Соболь «Трирівнева структурна інженерія іонно-плазмовим методом для підвищення експлуатаційних характеристик деталей військової техніки та бронезахисних елементів»; аспірантка Г.І. Єфремова «Підвищення рухливості легких гусеничних броньованих машин за рахунок  встановлення електромеханічної трансмісії».

Довідка:

Міжнародна спеціалізована виставка «ЗБРОЯ ТА БЕЗПЕКА» проводиться відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України №753-р від 19.09.2007 р. «Про підготовку та проведення щорічної Міжнародної спеціалізованої виставки засобів захисту, озброєння, військової та спеціальної техніки, технологій та товарів подвійного використання «Зброя та безпека».

Мета виставки — поглиблення військового та військово-технічного співробітництва із зарубіжними партнерами, посилення вітчизняного економічного потенціалу, об’єднання громадян України.

Організатори: Центральний науково-дослідний інститут озброєння та військової техніки Збройних Сил України, Міністерство освіти і науки України, ТОВ «Міжнародний виставковий центр».