ХПІ підписав договір з австрійським університетом

Представники Університету Клагенфурта (Alpen-Adria-Universität Klagenfurt, Austria) відвідали НТУ «ХПІ» з метою підписання договору про подвійні дипломи між вишами і для обговорення подальшої співпраці.

На зустрічі австрійську делегацію представляли — проректор, професор Доріс Хаттенбергер (Doris Hattenberger), почесний доктор НТУ «ХПІ», професор університету Клагенфурта Тільманн Ройтер (Tilmann Reuther), професор Максиміліан Міггіш (Maximilian Miggitsch). Зі сторони НТУ «ХПІ» були присутні: ректор, професор Євген Сокол, проректор з науково-педагогічної роботи, професор Геннадій Хрипунов, професор кафедри програмної інженерії та інформаційних технологій управління Микола Ткачук, начальник відділу міжнародних зв’язків Олександр Гончаров.

За підсумками зустрічі було підписано договір між НТУ «ХПІ» та Університетом Клагенфурта. Він стосується магістерського рівня підготовки IT-спеціальностей кафедри програмної інженерії та інформаційних технологій. Студенти, які мають відмінні знання у своїх профільних предметах, а також добре володіють англійською або німецькою мовами, зможуть пройти стажування в австрійському виші-партнері. По закінченню навчання у ХПІ студенти цієї кафедри будуть мати можливість отримати диплом як українського, так і європейського ВНЗ.

За словами ректора Євгена Сокола, договір — черговий крок у розвитку співпраці між університетами: «Більше 15 років тому ми почали обмін студентами між вишами, зокрема за спеціальністю інформаційні технології».

Як повідомив професор Микола Ткачук, кафедра програмної інженерії та інформаційних технологій активно бере участь у програмі ERASMUS +, зокрема розділі К2, який передбачає програми обміну та стажувань. Так, студенти кафедри вже проходять навчання в Університеті Клагенфурта, також триває відбір кандидатів для поїздки до Австрії на літній та зимовий семестр у 2018 році.

«Договір про подвійні дипломи між українським і австрійським ВНЗ — це визнання європейського рівня підготовки фахівців у НТУ «ХПІ» — підкреслив проректор Геннадій Хрипунов.

Візит також передбачав переговори про подальшу співпрацю — вибір інших сфер для отримання подвійних дипломів. Так почалося узгодження навчальних планів для економічних і гуманітарних спеціальностей (педагогіка, психологія, соціологія, філологія).

Довідка:

Альпійсько-Адріатичний Університет Клагенфурта (Alpen-Adria-Universität Klagenfurt, Austria) — австрійський вищий державний університет. У ньому готують фахівців для гуманітарної, економічної, IT сфери та ін.