Ректор ХПІ відзначив кращих студентів університету і вручив їм нагороди

З нагоди Міжнародного дня студентів ректор НТУ «ХПІ», професор Євген Сокол привітав юних політехніків зі святом. Він нагородив кращих студентів університету, які протягом року успішно проявили себе в навчанні, науці, спорті, брали активну участь у студентському самоврядуванні, творчій та профспілковій діяльності.

«Студентські роки — найкращі роки в житті людини. Ви не тільки освоюєте свої спеціальності, але і займаєтесь художньою самодіяльністю, спортом, берете участь у житті університету. Все, чого ви сьогодні досягаєте — основа для вашої майбутньої кар’єри, ваша «скарбничка» для подальшого розвитку», — сказав ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол.

У своїй доповіді він наголосив на вагомому внеску студентів і викладачів у досягнення вишу. Як результат — лідируючі позиції ХПІ у престижних рейтингах. Євген Сокол також підкреслив активну участь студентів в олімпіадах, конференціях і конкурсах. Так, за підсумками проведення Всеукраїнської студентської Олімпіади 2016-2017 навчального року, НТУ «ХПІ» зайняв ІІ місце серед технічних університетів країни і ІІІ — серед усіх вишів України.

Крім того, ректор ХПІ зазначив зростаючий інтерес студентів до міжнародних програм університету: обміну, включеного навчання, подвійних дипломів, виробничої практики, стажування і т.д. На сьогоднішній день більше сотні студентів-політехніків беруть участь у таких проектах. Підводячи підсумки спортивних студентських перемог 2016-2017рр., ректор Євген Сокол розповів, що у скарбничці ХПІ: 11 медалей на змаганнях світового рівня, 10 — європейського та понад 200 медалей — українського масштабу.

Також студенти-політехніки беруть активну участь у творчих конкурсах, представляючи Палац студентів (ПС) ХПІ. Так, за підсумками конкурсу «Студентська весна-2017» ХПІ зайняв II місце серед творчих колективів усіх ВНЗ м.Харкова. Слід зазначити, що сім колективів художньої творчості ПС завоювали і гідно несуть звання «Народний колектив України».

Кращим студентам НТУ «ХПІ» були вручені почесні грамоти та стипендії. Їх володарями стали близько сотні студентів університету.

Студенти отримали такі нагороди:

– стипендія Президента України — 6 осіб,

– стипендія Верховної Ради України — 4 особи,

– стипендія Кабінету Міністрів — 1 особа,

– стипендія Харківської облдержадміністрації ім. О.С. Масельського — 1 особа,

– стипендія Харківської облдержадміністрації — 1 особа,

– стипендія В.Л. Кирпичова — 5 осіб,

– стипендія ТОВ «Васищевський завод рослинних олій» — 5 осіб,

– «Кращий учасник науково-дослідницької роботи» — 31 особа,

– «Кращий активіст профспілки» — 14 осіб,

– «Кращий учасник художньої самодіяльності» — 10 осіб,

– «Кращий спортсмен» — 10 осіб.

З повним списком нагороджених можна ознайомитися нижче.

На честь свята, увечері 16 листопада у Палаці студентів НТУ «ХПІ» відбувся святковий концерт. Учасники художніх колективів влаштували для студентів справжнє дійство. Серед номерів: музичні, хореографічні, театральні постановки.

Повний список нагороджених студентів

НАКАЗ №3081СТ

Довідка: Міжнародний день студентів (International Students ‘Day) відзначається щорічно 17 листопада. Він був заснований у 1941 році на міжнародній зустрічі студентів країн, що боролися проти фашизму, яка проходила у Лондоні (Великобританія). Почав відзначатися з 1946 року. Дата встановлена ​​в пам’ять про чеських студентів-патріотів. Традиція святкувати День студента дійшла і до наших днів. Це свято відзначають студенти багатьох країн світу. Проведенню Дня студента передує також Міжнародний студентський тиждень боротьби за мир і дружбу. В Україні свято було встановлене офіційно Указом Президента у 1999 році.