День відкритих дверей НТУ «ХПІ» пройшов у новому форматі

26 листопада у спорткомплексі НТУ «ХПІ» відбувся незвичайний День відкритих дверей. Він зібрав максимальну за всю історію проведення заходу кількість учасників — близько півтори тисячі осіб. Захід проводився у новому форматі: фестивалю з лабораторно-експериментальною територією, де демонстрували досліди з фізики, хімії та інших наук. Абітурієнтам презентували понад 160 освітніх програм і 40 спеціальностей. Завершальним акордом Дня відкритих дверей став рок-концерт. 

Захід відкрив ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол, який привітав усіх присутніх, і відзначив головні досягнення вишу. «Сьогодні ми проводимо незвичайний День відкритих дверей. Кожен з вас може ознайомиться з кафедрами та спеціальностями, поспілкуватися з вченими, випускниками, представниками Центральної приймальної комісії, які розкажуть про особливості вступу до університету у цьому році», — сказав ректор.

Євген Сокол зазначив, що ХПІ весь час розвивається, надаючи студентам нові можливості для реалізації. Так, студенти ВНЗ беруть активну участь у всеукраїнських олімпіадах, конкурсах, змаганнях, а також міжнародних програмах ХПІ. «У нас є німецький технічний факультет, який надає можливість брати участь як в отриманні подвійних дипломів, так і у включеній освіті за кордоном. Майже 200 студентів щорічно беруть участь у закордонних стажуваннях, де проходять навчання у провідних університетах Австрії, Німеччини, Угорщини та інших країн ЄС», — повідомив ректор Євген Сокол, додавши, що сподівається побачити всіх присутніх на черговій Посвяті у студенти Політеху.

За словами одного з організаторів, старшого викладача кафедри органічного синтезу і нанотехнологій Сергія Петрова, новий формат заходу був обраний тому, що технічна освіта не може демонструватися виключно стенд-сесіями. Він зазначив, що нинішній День відкритих дверей зроблений у форматі фестивалю з лабораторно-експериментальною територією, де представлені досліди у галузі фізики, хімії, робототехніки і мехатроніки. «Нам необхідно показати свої можливості. Це технічні спеціальності у яких є свої напрацювання та свої застосування. На практиці реалізуються фундаментальні науки, які вивчають учні в школі — фізику, хімію, математику та інші», — сказав Сергій Петров.

Програма зустрічі у Політеху надала можливість переміщатися між локаціями, де відбувалися різні презентації. Абітурієнти могли не просто дізнатися про особливості вступу та навчання за спеціальністю, яка їх зацікавила, а й побачити різні досліди, майстер-класи. Також молоді вчені НТУ «ХПІ» розповіли гостям про комп’ютерне моделювання, 3D-друк, розробку та створення комп’ютерних ігор, а випускники університету провели мотиваційні лекції.

Більше світлин — на сторінці прес-служби НТУ “ХПІ” у Facebook.