Про те, як провести канікули з Політехом та успішно знайти «скарби» науки — в телепроекті «Світ освіти»

У п’ятницю, 1 грудня, на телеканалі ОТБ о 19.27 вийде новий випуск телепроекту НТУ «ХПІ» «Світ освіти».

Глядачі дізнаються, як пройшов науковий квест «Пошуки скарбів науки», який об’єднав понад сотню студентів провідних вишів Харкова. Учасники заходу поділяться своїми враженнями та розкажуть, як вирішували завдання квесту, які локації особливо здивували і запам’яталися. Про ідею створення інтелектуального змагання розповість голова Ради молодих вчених при ХОДА Наталія Куфтеріна, а ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол пояснить, чому проведення таких заходів дуже важливе для підвищення престижу технічної освіти та розвитку науки.

Тема другого сюжету випуску — новий освітній проект для школярів «Канікули з Політехом». Захід, який стартував наприкінці жовтня 2017 року, проходив у «Просторі Ідей: Science & Museums» НТУ «ХПІ». Про те, як сприймається наука в форматі воркшопів, meet-up, інтерактивних ігор та лекцій, розкажуть перші учасники заходу. Один з авторів ідеї створення проекту, старший викладач кафедри органічного синтезу і нанотехнологій ХПІ Сергій Петров пояснить, у чому основні переваги таких інтерактивних занять і як можна показати дітям цікаву науку. Школярі поділяться своїми враженнями та розкажуть, що нового дізналися за час Канікул з Політехом.

Детальніше — у черговому випуску проекту «Світ освіти» у п’ятницю, 1 грудня, о 19.27 на телеканалі ОТБ (Філія ВАТ «Національна громадська телерадіокомпанія України» «Харківська регіональна дирекція»).

Переглянути попередні випуски «Світ освіти» можна за посиланням:

http://www.kpi.kharkov.ua/ukr/pres-sluzhba/svit-osvity/

Слідкуйте за подіями НТУ «ХПІ» на сайті Polytech Events та офіційних сторінках вишу в Facebook: НТУ «ХПІ», прес-служба ХПІ.

 

Довідка:

Телепроект НТУ «ХПІ» «Світ освіти» присвячений найбільш цікавим і значущим подіям, що відбуваються в університеті. 10-хвилинна програма виходить один раз на місяць, у п’ятницю, на каналі ОТБ.