Воля до перемоги від Харківського Політеху: Підсумки Всеукраїнського студентського турніру фізиків

Команда Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» вперше взяла участь у XVI Всеукраїнському студентському турнірі фізиків, який відбувся у Києві на початку грудня. В результаті змагань — спеціальна нагорода журі «За волю до перемоги» для команди, і диплом переможця (III ступінь) в особистій першості для капітана Юрія Богданова.

Політехніки у складі команди «Physics Busters» змагалися у п’яти турах фізичних боїв, здобувши перемогу в двох з них.

Команду ХПІ «Physics Busters» представляли студенти фізико-технічного (ФТ) факультету: Юрій Богданов (група ФТ-13) — капітан команди, Денис Безсмертний (група ФТ-14), Дмитро Грицай (група ФТ-43), Іван Кулік (група ФТ-23), Євген Шокало (група ФТ-46).

Тренери команди: асистент кафедри фізики ХПІ Ксенія Мінакова, та к.т.н. доцент кафедри фізичного матеріалознавства для електроніки та геліоенергетики ХПІ Роман Зайцев. Вони брали участь у турнірі в якості членів журі.

За підсумками змагань команда «Physics Busters» отримала Сертифікат учасника турніру і спеціальну нагороду журі «За волю до перемоги». А капітану команди Юрію Богданову вручили диплом III ступеня, як переможцю в особистій першості.

Тренер команди, асистент кафедри фізики ХПІ Ксенія Мінакова, яка вже перемагала у Всеукраїнському студентському турнірі фізиків, обрана до Національного оргкомітету для відбору завдань на наступний рік.

Правила турніру: міжнародний оргкомітет заздалегідь публікує 17 дослідницьких завдань, які команди повинні вирішити. На самому змаганні команди представляють вирішення цих задач і захищають їх, оскільки тип завдань не передбачає єдиної відповіді. Кожна команда повинна виступити в ролі доповідача, опонента та рецензента. Оцінюють виступи команд члени журі, що складається з керівників команд, представлених на турнірі і вчених, яких обирає оргкомітет турніру.

Довідка: XVI Всеукраїнський турнір фізиків відбувся 1-5 грудня 2017 року на базі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського». У турнірі взяли участь 16 команд з різних вишів України. Серед них: КПІ ім. І. Сікорського, КНУ ім. Т.Шевченка, НУ «Львівська політехніка», ХНУ ім. В.Н.Каразіна, НТУ «ХПІ», Харківський національний університет радіоелектроніки, Сумський державний університет.