ХПІ відкриє сучасний Центр з 3D-систем і підпише Договір з ДТЕК

16 січня 2018 року в НТУ «ХПІ» відбудеться відкриття наукового Навчально-виробничого Центру з 3D-систем і підписання договору про співпрацю в науково-технічній сфері між ТОВ «ДТЕК» і НТУ «ХПІ».

Заходи стартують об 11.00 на кафедрі «Інтегровані технології машинобудування ім. М.Ф.Семка» НТУ «ХПІ» (лабораторний корпус №2), де буде презентовано кілька нових науково-дослідних структур.

Зокрема, відбудеться відкриття лабораторії «Високі технології у машинобудуванні» з демонстрацією роботи нових 3D-принтерів і показом процесів вимірювання та якісного аналізу отриманих виробів.

Також планується презентація навчально-виставкового центру метрології у машинобудуванні «Sinergia». Тут можна буде побачити роботу обладнання для 3D-сканування і зворотного моделювання, сучасних засобів індустріального метрологічного контролю. Основні завдання нової структури: підготовка і перепідготовка фахівців у галузі метрології і технічних вимірювань для різних сфер машинобудування; вивчення сучасного обладнання та передових технологій у галузі технічних вимірювань; сертифікація вимірювального обладнання підприємств України.

Цього ж дня у Головному корпусі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» (2 пов. 12 аудиторія) о 13.00 буде підписано Договір про співробітництво в науково-технічній сфері між ТОВ «ДТЕК» і НТУ «ХПІ». Мета — розвиток партнерства Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» та компанії ДТЕК у напрямках: професійної підготовки фахівців з можливістю проходження практики та подальшого працевлаштування на підприємствах компанії; співпраці в науково-технічній сфері; реалізації спільних проектів у інноваційних сегментах енергетики для розвитку бази знань ВНЗ. З 13.00 до 13.30 призначена прес-конференція (Головний корпус, 1 пов., ауд.28).

Запланована участь голови Наглядової ради НТУ «ХПІ» Хмельницького В.І., голови Харківської обласної державної адміністрації Світличної Ю.О., директора Академії ДТЕК Бондаренка Є.І., генерального директора фірми KODA Семка О.М., представників Інституту метрології, інших гостей .

Довідка: Навчально-виробнича лабораторія «Високі технології у машинобудуванні» створена під патронатом та за участю голови Наглядової ради НТУ «ХПІ» Хмельницького В.І.

Навчально-виставковий центр метрології у машинобудуванні «SINERGIA» створений під патронатом і за участю генерального директора фірми KODA Семко О.М.

СПРАВКА