У ХПІ відбудеться соціокультурна акція «Історію роблять звичайні люди»

21–22 лютого 2018 року в Національному технічному університеті «Харківський політехнічного інституту» пройде соціокультурна акція «Історію роблять звичайні люди». Гості заходу поспілкуються з політехніками-учасниками АТО та журналістом, громадським активістом, координатором Харківського Євромайдану Володимиром Чистиліним. Вони також переглянуть документальний фільм «Герої не вмирають»,  який є першим дослідженням внутрішнього голосу драйверів української революції.

21 лютого 2018 р. о 14.35 — зустріч з політехніками-учасниками АТО. Обмін думками: «Що має статися у житті людини, аби вона склала свій вирішальний вибір у житті?» (63 аудиторія, конференц-зал бібліотеки НТУ «ХПІ»);

22 лютого 2018 р. о 9.40 — зустріч із журналістом, громадським активістом, координатором Харківського Євромайдану Володимиром Чистиліним (Харківський комп’ютерно-технологічний коледж НТУ «ХПІ», конференц-зал).  Перегляд фільму «Герої не вмирають».

Заходи приурочено до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні, який в Україні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Довідка:

Володимир Чистилін — журналіст, громадський активіст, координатор харківського Євромайдану, автор і продюсер фільму «Герої не вмирають», який був показаний на Першому Національному каналі України (2017 р.).

Більше 20 років працює у ЗМІ, головний редактор газети «Громадянське суспільство», член НСЖУ, продюсер студії «Док.Кіно.Трансформації», автор циклу кінопрограм «Метанойя», де через літературу намагається дати відповідь на актуальні проблеми сьогодення.

Нагороджений державною нагородою — медаллю «25 років Незалежності» за розвиток демократії на Харківщині.

Документальний фільм «Герої не вмирають» (англ. мовою – «Heroes never die»).

Виробництво студії «Док.Кіно.Трансформації» (м. Харків, Україна), 2015 рік.

Автор і продюсер — Володимир Чистилін

Режисер — Дмитро Коновалов

Музика — гурт «Даха Браха»

Переклад англійськими субтитрами

За словами автора і продюсера фільму, журналіста Володимира Чистиліна: «Історію роблять не якійсь супергерої, а звичайні люди, якими ми і хотіли показати наших хлопців з харківського Євромайдану. Це кіно про кохання та жертовність, віру та прагнення свободи, пошуки сенсу життя та трансформацію суспільства».

Через долю трьох сміливих чоловіків — Владислава Зубенка, Євгена Котляра і Юрія Паращука, які загинули за свободу та незалежність України під час розстрілу Небесної Сотні 20 лютого 2014 року — у кінострічці розкривається тема героїв і є відповідь на питання: як ними стають, що має статися у житті людини, аби вона склала свій вирішальний іспит у житті?

Цей фільм — оголений нерв емоцій, роздумів, відвертих спогадів, які передають дух Майдану.

Як зазначив відомий поет і філософ Ігор Померанцев (м. Прага, Чехія): «Фільм «Герої не вмирають» зроблений в дусі грецької трагедії з катарсисом, де вдало перетинається хроніка та спогади очевидців».

Кінострічку вже презентували у Харкові і Києві, у зоні АТО та на центральних телеканалах.

За межею духу свободи (роздуми від автора)