У ХПІ пройшов Екофорум для школярів

В НТУ «ХПІ» відбувся Другий Всеукраїнський екологічний форум для школярів. Захід об’єднав 85 учасників з 20 шкіл Харкова, які представили свої проекти та ідеї на екологічну тему. Цього року на форум зареєструвалося понад 300 осіб — у два рази більше, ніж минулого року.

Захід відкрив ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол. Він висловив надію, що учасники екофоруму стануть не тільки студентами Політеху, але й зможуть вирішити безліч актуальних для України екологічних проблем.

Школярів також привітали: методист науково-методичного педагогічного центру Харківської міської ради С. В. Подаруєва, директор Навчально-наукового інституту механічної інженерії і транспорту ХПІ професор Віталій Єпіфанов. Магістр кафедри хімічної техніки та промислової екології НТУ «ХПІ» В.Ю. Стаднік розповіла присутнім про можливості, які надає Політех, у тому числі й  4-місячне безкоштовне стажування у Польщі.

Щоб взяти участь у Всеукраїнському екологічному форумі, школярі пройшли конкурс есе, проектів і коміксів на екологічну тематику, який проводила кафедра хімічної техніки та промислової екології НТУ «ХПІ». Журі визначило кращі проекти, які й представили на форумі. Цього року таких проектів було більше 25, але оцінити змогли лише 10 з них (у зв’язку з погодними умовами представники з Харківської області не змогли взяти участь). Школярі отримали поради та конструктивні зауваження від вчених і підприємців, які відвідали Екофорум.

Переможців та призерів конкурсу відзначили призами та подарунками, які їм вручив проектор з науково-педагогічної роботи НТУ «ХПІ» професор Юрій Зайцев. «Цього разу найцікавіші доповіді були присвячені проблемам якості води в малих водоймах на локальному рівні. Вирішення саме цього питання є першочерговим», — підкреслив він.

Переможців визначали у трьох номінаціях — есе, комікси та проекти в різних вікових групах. Тим, хто виграв змагання у номінації «Комікси на екологічну тематику» (унікальна номінація від кафедри хімічної техніки та промислової екології НТУ «ХПІ»), вручили безкоштовні квитки на відвідування Ретрослета в травні 2018 року. Решта учасників також отримали призи — книги від партнерів форуму: Громадської організації «Lets do it, Ukraine», Всеукраїнської Екологічної Ліги, БО БФ «Волонтери: Дорослі-дітям».

Відзначимо, для учасників з Харківської області, які через погодні умови не змогли відвідати захід, організатори проведуть «ЕкоФорум: Перезавантаження». Він відбудеться 15 березня о 14.00 в 12 аудиторії ректорського корпусу НТУ «ХПІ» (2 поверх).