Студенти ХПІ проаналізували властивості і склад води

П’ятнадцять студентів кафедри технології жирів та продуктів бродіння НТУ «ХПІ» разом з харківськими технологами вивчали цікаві властивості води та особливості виробництва безалкогольних напоїв. Двогодинний майстер-клас «Світ води і напоїв» відбувся 1 березня в рамках нового проекту про напрямки роботи кафедри.

Протягом заходу політехніки під керівництвом фахівця в галузі технології води та водопідготовки, доцента Володимира Михайленка проаналізували якість питної води та перевірили, чи відповідає її склад нормативним показникам повноцінного мінерального складу.

Випускниця кафедри технології жирів та продуктів бродіння ХПІ 2016 року технолог Ганна Горячева представила студентам свою розробку — лимонад «Лімошка» ТМ «Акваторія смаку» з натуральним соком без барвників і консервантів. Після дегустації напою політехніки спробували самостійно відтворити технологію виробництва лимонаду. Запрошені експерти відзначили професіоналізм і високий рівень підготовки старшокурсників.

Крім того, для хіміків провели вікторину, переможці якої отримали призи —солодку продукцію від корпорації «Бісквіт-Шоколад».

У зв’язку з погодними умовами в майстер-класі «Світ води і напоїв» не змогли взяти участь школярі та їхні батьки, тому організатори проведуть захід в оновленому форматі у квітні 2018 року.

Нагадаємо, перші два майстер-класи вчених кафедри технології жирів і продуктів бродіння НТУ «ХПІ» були присвячені виготовленню косметичних засобів та приготуванню солодощів.