Політехніків запрошують на «Космічне сходження»

Концерт, присвячений Дню космонавтики та Дню працівників ракетно-космічної галузі України «Космічне сходження», відбудеться у Харківській обласній філармонії 5 квітня.

У програмі симфонічного концерту — твори Альбіоні, Бабаджаняна, Таривердієва, Магомаєва, Соляникова, Стецюна. Симфонічний оркестр під керуванням Юрія Янка також виконає твори харківських композиторів, які присвячені участі харківських фахівців у ракетно-космічній галузі. Сопрано — Марія Стецюн, Наталія Сидоренко, меццо-сопрано — Юлія Пересада, Валерія Господинько, Олександра Кузьміна, тенор — Артем Бражник, баритон — Михайло Маркович.

Мета заходу — вшанувати працівників і ветеранів харківських підприємств і організацій ракетно-космічної галузі, ветеранів-військовослужбовців, ветеранів космодромів; познайомити молодь з історією ракетно-космічного Харкова.

Дата — 5 квітня 2018 року (четвер). Час — 18.30.

Місце — Харківська обласна філармонія (вул. Римарська, 21).

Квитки можна придбати у касі філармонії або на сайті. Ціна — від 100 до 250 грн.

Довідка:

12 квітня відзначають День працівників ракетно-космічної галузі в Україні та Міжнародний день авіації і космонавтики. Свято присвячене першому польоту людини в космос, який здійснив Юрій Гагарін 12 квітня 1961 року, який перебував у космосі 108 хвилин.

Для НТУ «ХПІ» це свято — особливе. Багато поколінь видатних вчених, педагогів і вихованців Харківського політехнічного інституту брали участь у дослідженнях, що забезпечили, як Україні, так й іншим країнам світу, високий рівень авіаційної та космічної науки і техніки.