Голодомор в Україні — Міжнародна конференція

Політехніків запрошують взяти участь у Міжнародній науковій конференція «Штучні голоди в Україні XX століття», яка проходитиме 16 травня 2018 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. За результатами заходу планується видання збірника статей. Заявки на участь та статті приймаються до 25 квітня включно.

Організатори — Міністерство освіти і науки України спільно з Всеукраїнською правозахисною організацією «Меморіал» імені Василя Стуса» за підтримки Світового конгресу українців. Співорганізаторами конференції є також Міністерство культури України, КНУ ім. Тараса Шевченка, Український інститут національної пам’яті, Музей «Меморіал жертв Голодомору».

Проведення міжнародної конференції саме у 85 роковини Голодомору 1932–1933 років покликане ще раз згадати злочини сталінської влади проти українців, підкреслити необхідність подальшого вивчення причин та наслідків цих злочинів проти людяності.

Деталі на веб-сайті конференції: http://holodomor.com.ua.

Email: holodomor.conference@gmail.com.

Контактний телефон: +38(044)-537-51-09.

Довідка:

Голодомор в Україні — геноцид, масова загибель людей від голоду на території УРСР, спричинена умисними діями влади і спрямована на знищення корінного населення.

Відомою і визнаною на міжнародному рівні є трагедія у 1932–1933 роках, але не менш жахливими є штучні голоди 1921–1923 та 1946–1947 років.