55-річчя Палацу студентів ХПІ: «Будинок, де запалюються серця»

12 квітня відбулося закриття фестивалю «Будинок, де запалюються серця», присвяченого святкуванню 55-річчя Палацу студентів (ПС) ХПІ. Протягом місяця харків’янам представляли театральні постановки, танцювальні номери, творчі вечори музичних гуртів, гумористичні шоу та багато іншого. Серед гостей заключного концерту — учасники колективів ПС різних років, керівництво та викладачі Політеху, студенти вишу.

З привітанням від імені НТУ «ХПІ» виступив ректор вишу професор Євген Сокол. Він подякував усім політехнікам, які створювали такий проект, як Палац студентів ХПІ. «За десятиліття роботи ПС виховав багато зірок світового масштабу. Серед них: сценарист Аркадій Інін, кінорежисер Володимир Фокін, розробник спецефектів і переможець премії «Оскар» Євген Мамут, режисер, актор, продюсер Гарій Черняховський і багато інших. Палац студентів ХПІ — це традиція, яка з’єднує багато поколінь політехніків. Я щиро радий, що люди, які створили цей проект сьогодні можуть бути присутніми на нашому концерті. Я вітаю всіх з цим прекрасним святом!», — сказав ректор Євген Сокол.

На фінальний концерт прийшло багато ветеранів сцени Палацу студентів. Один з них — доктор технічних наук, професор НТУ «ХПІ» Анатолій Бойко був у числі активістів, які реалізовували проект будівництва Палацу студентів. «Перед нами поставили два стратегічні завдання: масовість і творчість. Будівля мала стати місцем, де могли розкриватися таланти. І ми це зробили. Про це свідчать десятки імен видатних творчих особистостей, які були не тільки студентами Політеху, але й учасниками Палацу студентів», — зазначив Анатолій Бойко.

Найактивніші учасники фестивалю «Будинок, де запалюються серця» отримали в подарунок ювілейну книгу, присвячену 55-річчю Палацу студентів НТУ «ХПІ».

Нагадаємо, що за час фестивалю, який проходив з 15 березня по 12 квітня, гості побачили різноманітну програму: спектаклі від театру «Політехнік» і «Кедр», виступи команд Ліги КВК «Політехнічна», виступ від циркової студії «Бенефіс»; творчі вечори від музичних колективів: ансамбль народних інструментів «Отакої», центр арт-Інтернешенал «Єдність», ансамбль баяністів «Поліфонія», «SM Band», вокал-шоу-бенд «Сузір’я», народного ансамблю скрипалів «Експромт», народного оркестру «Крещендо», камерного хору НТУ «ХПІ» ім. Олександра Петросяна. Також відбувся творчий вечір народного ансамблю танцю «Україна», і презентація ювілейної книги-альбому «Будинок, де запалюються серця».

Довідка:

Палац студентів (ПС) НТУ «ХПІ», розташований на території студентського містечка «Гігант», був відкритий у 1963 році. На сьогоднішній день тут функціонують 24 творчі колективи та клуби за інтересами, сім з яких мають почесне звання «Народний». Їх учасники — це понад 600 студентів. З учасниками творчих колективів та клубів за інтересами працюють 42 професійних працівника культури зі спеціальною та вищою освітою.

Артисти ПС беруть участь у створенні масштабних концертних програм самого Політеху. Найбільш популярні з них: Посвячення в студенти, Новорічний бал для студентів, Випускний бал молодих фахівців, Урочисто-скорботний мітинг, присвячений Дню Перемоги, фестивалі хорового співу технічних вишів України «Співоча феєрія» та інструментального мистецтва «Чарівний камертон».

Студенти, які виступають у складі різних творчих груп, беруть участь у міжнародних і всеукраїнських конкурсах, фестивалях, чемпіонатах світу.

Більше цікавих фактів про Палаці студентів ХПІ можна почитати за посиланням.

Більше світлин з фестивалю можна подивитися на сторінці прес-служби НТУ “ХПІ” у Facebook