Студенти ХПІ зустрілися з роботодавцями

Студенти старших курсів кафедри організації виробництва і управління персоналом НТУ «ХПІ» зустрілися з потенційними роботодавцями. Представники провідних компаній презентували свої програми, вакантні посади, розповіли про вимоги до майбутніх працівників. Крім того, політехніки дізналися про умови та перспективи роботи за фахом. Захід відбувся 11 квітня у рамках презентацій випускників на кафедрах Політеху .

Організатори: кафедра організації виробництва і управління персоналом, Центр «Кар’єра» НТУ «ХПІ» за підтримки керівництва вишу.

Студенти поспілкувалися з представниками таких компаній: NIX Solution (IT-технології), Філіп Морріс Україна (програма для старту кар’єри), ТОВ «ІТЦ «Професіонал» (програмне забезпечення для успішного бізнесу), ПриватБанк (call-center, вакантні посади для молоді), INFUSEmedia (B2B, call-center, agent), Корпорація «Тріол», ТОВ НВО «Вертикаль» (школа професіонала).

У рамках зустрічі також пройшли переговори щодо підписання договорів про майбутню практику студентів кафедри організації виробництва і управління персоналом НТУ «ХПІ» на цих підприємствах.

Нагадаємо, раніше ХПІ визнали українським лідером з працевлаштування випускників. Нагороду Політех отримав на урочистій церемонії соціального проекту «Гордий вчитися в Україні». Крім того, на думку роботодавців ХПІ входить в топ–10 кращих вишів України.

 Довідка:

В НТУ «ХПІ» існує дворівнева система сприяння працевлаштуванню випускників. Кафедри активно підтримують контакти з профільними підприємствами, відслідковуючи актуальні вимоги. Протягом навчання студенти проходять виробничу практику на підприємстві за своєю спеціальністю.

Щороку навесні кафедри запрошують представників підприємств на відкриті зустрічі зі студентами останніх курсів, а також для укладання тристоронніх договорів про працевлаштування, за якими випускник набуває статусу молодого спеціаліста. За договорами знаходять роботу більше 90% випускників.

Починаючи з 2005 року Центр кар’єри НТУ «ХПІ» спільно з Харківським обласним центром зайнятості проводять в університеті ярмарок вакансій. Щорічно понад 3000 студентів ХПІ мають можливість поспілкуватися з роботодавцями, отримати більше інформації про вимоги до претендентів, і, звичайно, знайти роботу — тимчасову або постійну.

Так, у XIIІ Ярмарку робочих місць «Політех—2018» взяли участь 65 компаній-роботодавців, серед яких були: великі виробничі підприємства (ДП «Завод імені Малишева», ВАТ «Турбоатом», ДП Харківський машинобудівний завод «ФЕД»); концерни і групи компаній (Нікмас, CRH Україна); IT-компанії (ТОВ «NIX Solutions Ltd.», EPAM Ukraine, DataArt); інженерно-консалтингові компанії (ТОВ «БІІР Україна») та інші.