Дні Науки в ХПІ: Фоторепортаж

Сьогодні в НТУ «ХПІ» стартували «Дні Науки» — науковий фестиваль, який триватиме два дні. Вчені ХПІ представили гостям різноманітні заходи: майстер-класи, наукові експерименти і досліди. Також усі бажаючі могли відвідати лекції різної тематики, які проходили у коворкінгах вишу, та інші події.

Відкриваючи масштабний фестиваль, ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол привітав гостей і зазначив, що наука — це те, що рухає життя вперед. «Сьогодні у вас є можливість подивитися практичні приклади тих напрямів, які є в Політеху. Це електроніка, механіка, хімія, фізика, екологія, багато іншого. Наші студенти і вчені покажуть вам наскільки цікавою може бути наука».

Так, були представлені: лабораторно-експериментальна зона (досліди з фізики, хімії, демонстрація електромобіля, робототехніки і мехатроніки, ін.), демонстрація блискавки у високовольтній залі, інтерактивні лекції у коворкінгах ХПІ. В рамках фестивалю «Дні Науки» також пройшли еко-квест «Екологічна піраміда» — захоплююча гра, насичена головоломками, екскурсії до музею історії ХПІ і «Лабораторіями Політеху. 100% STEM Experience».

Другий день фестивалю відбудеться 13 травня (неділя) з 10:00. У лекторії «Арсенал Ідей Україна» (вул. Кирпичова, 2, НТУ «ХПІ», електротехнічний корпус, 1 пов.) прочитають науково-популярні, інтерактивні лекції: «Левітуючий магніт та поїзд на основі магнітної левітації», «Сучасні проблеми енергетики України та світу», «Лакофарбові матеріали. МЕГА-виклики сучасності» та інші.

Більше світлин можна подивитися на сторінці прес-служби НТУ “ХПІ” у Facebook.