«Екологічна піраміда» на території ХПІ

В НТУ «ХПІ» вперше провели еко-квест «Екологічна піраміда», який відбувся в рамках фестивалю «Дні Науки». За перемогу боролися 15 команд (по 5 осіб у кожній), які представляли технікуми, коледжі та інші навчальні заклади професійного спрямування, у тому числі Центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Гармонія». Мета еко-квесту: активізувати пізнавальну діяльність студентів у галузі екології та охорони природи.

Організатори: студенти першого курсу Навчально-наукового інституту механічної інженерії і транспорту НТУ «ХПІ» Анастасія Анікєєва, Андрій Єлізаров і Дарина Єременко (група МІТ-17) за підтримки керівництва університету, співробітників кафедр фізики, інженерної електрофізики, технології пластичних мас і біологічно активних полімерів.

Старт квесту дав ректор ХПІ професор Євген Сокол. Він побажав усім учасникам удачі, а організаторів привітав з першими починаннями.

«Реалізація заходу такого масштабу — наш дебют, тому ми дуже хвилювалися. Кожен день протягом місяця, після пар, ми збиралися разом, щоб придумати локації, прописати маршрут і створити якомога більше цікавих головоломок в «Екологічної піраміді», — розповідають ініціатори заходу.

На час проведення квесту на території Політеху організували кілька локацій з ребусами і лабораторними творчими завданнями. Ведучі провели інструктаж учасників і видали їм план гри. У кожної команди був свій маршрут і лист завдань. Учасники поетапно проходили випробування, після яких їм видавали пазл карти і відзначали час, за який вони впоралися. Наприкінці всі команди повинні були зібрати свою картинку з різними екологічними проблемами і розгадати чотири закони відомого еколога.

У фіналі опинилися три команди. Перше місце зайняла команда Харківської гуманітарно-педагогічної академії, «срібло» дісталося учасникам від Харківського обласного медичного коледжу та Харківського коледжу будівництва, архітектури та дизайну. Переможці отримали головний приз —«Кубок еколога», а також призи від партнерів Органу студентського самоврядування «Студентський альянс» НТУ «ХПІ».

Нагадаємо, 12–13 травня в ХПІ відбувся науковий фестиваль «Дні науки», де вчені університету представили гостям свої майстер-класи, наукові експерименти і досліди.

Крім того, 16 травня в Політеху відзначили Міжнародний день світла, який відбувся у рамках освітнього проекту ЮНЕСКО «International Day of Light». Гостями фестивалю стали понад семисот школярів і студентів коледжів. Для них було організовано понад 20 науково-популярних заходів.