STEMCamp School ХПІ: 20 молодих вчених отримали нагороди

Ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол та голова Вченої ради Почесний ректор вишу Леонід Товажнянський вручили сертифікатами організаторам та менторам інтенсивної літньої школи для дітей STEMCamp School. Почесні нагороди за організаторські та викладацькі здібності отримали 20 молодих науковців ХПІ. Вручення відбулося на засіданні Вченої ради 6 липня 2018 року.

Сертифікати отримали:

  • керівник літньої школи, директор Інституту енергетики, електроніки та електромеханіки Роман Томашевський;
  • співорганізатори та менеджери STEMCamp School: доцент кафедри турбінобудування НТУ «ХПІ», в. о. голови Ради молодих вчених Олена Авдєєва, старший викладач кафедри українозназнавства, культурології та історії науки Сергій Радогуз, професор кафедри динаміки і міцності машин Олексій Ларін та доцент кафедри українознавства, культурології та історії науки, секретар Ради молодих вчених Василь Маліков;
  • ментори літньої STEM-школи: старший викладач Андрій Ткаченко та аспірант Богдан Воробйов (кафедра автоматизованих електромеханічних систем), старший викладач кафедри інженерної електрофізики Надія Веселова, асистент кафедри передачі електричної енергії Дмитро Данильченко, доценти кафедри органічного синтезу і нанотехнологій Сергій Петров та Анна Бєлінська, а також старший викладач цієї кафедри Валерія Анан’єва, доценти кафедри хімічної техніки та промислової екології Тетяна Тихомирова й Олексій Шестопалов, завідувач кафедри фізичного матеріалознавства для електроніки та геліоенергетики Роман Зайцев та науковий співробітник цієї кафедри Михайло Кириченко, старший викладач кафедри фізики Ксенія Мінакова, доцент Олексій Водка, асистент Ксенія Потопальська, аспірант Марія Шаповалова (кафедра динаміки і міцності машин).

Проект школи STEMCamp School було реалізовано в НТУ «ХПІ» з 4 по 15 червня 2018 року. Молодим вченим ХПІ вдалося на базі університету та за підтримки Посольства США в Україні створити перший в країні інклюзивний табір зі STEM-освіти для школярів Харкова та області. Ментори проекту проводили для дітей інтерактивні навчальні заходи за 5 напрямками: фізика, інженерне проектування, енергетика та електроніка, хімія, біологія та екологія.

У фіналі навчання STEMCamp School на фестивалі науки Hands on Science школярі презентували понад 20 власних наукових проектів, які розробили під керівництвом студентів, аспірантів та викладачів ХПІ. Тепер у новому навчальному році вчені харківського Політеху проведуть низку заходів, де поділяться своїм досвідом у сфері популяризації STEM-освіти.

Нагадаємо, 6 червня на засіданні Вченої ради НТУ «ХПІ» студентам кафедри геометричного моделювання та комп’ютерної графіки Дмитру Гудкову та Олексію Долі вручили дипломи Національної академії мистецтв України за креативність та впровадження дизайн-проекту в галузі медіа індустрії. Крім того, відзнаки отримали студенти кафедри обчислювальної техніки та програмування, які у фіналі V Міжнародної студентської олімпіади з інформаційних технологій «IT-Universe» вибороли для ХПІ «срібло».

Довідка:

STEMCamp School НТУ «ХПІ» — безкоштовна інтенсивна літня школа для дітей, яка відкрилася 4 червня 2018 року. Слухачами стали 100 школярів м. Харкова та області. Протягом 10 днів діти відвідували лекції, тренінги, семінари, лабораторні практикуми від вчених вишу, брали участь у квесті. Також майстер-класи для слухачів школи провів провідний шкільний фізик-експериментатор Крістофер Чіаверіна (США). За результатами навчання у STEMCampSchool діти отримали сертифікати.