РЕЗУЛЬТАТИ ВСТУПНОЇ КАМПАНІЇ 2018-2019рр.

У національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» підбили підсумки вступної кампанії 2018-2019рр.

Станом на 28 серпня 2018 року загальна кількість зарахованих на денну форму навчання склала 3266 осіб. Найбільшу кількість абітурієнтів ХПІ склали мешканці Харківського регіону, після — Донецька, Полтавська, Луганська, Запорізька та Дніпропетровська області.

Зокрема:

— на 1-й курс зараховано 1446 осіб (бюджет — 807, контракт — 639);

— на 1-й курс зі скороченим терміном навчання — 209 осіб;

— на 2-3 курс — 161 особа;

— на денну форму, рівень «Магістр» — 1450 осіб (бюджет — 1125, контракт — 325).

Тенденції у виборі напрямів навчання серед абітурієнтів залишаються незмінними в останні роки — це комп’ютерні та філологічні напрямки. Перші три позиції топ-10 популярних спеціальностей ХПІ займають комп’ютерні науки, філологія, комп’ютерна інженерія, а новачком у цьому списку стала спеціальність «міжнародні економічні відносини». Також у «гарячу десятку» увійшли: інженерія програмного забезпечення, менеджмент, електроенергетика, електротехніка та електромеханіка, хімічні технології та інженерія, автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології, психологія.

В цьому році найпопулярнішими факультетами та інститутами ХПІ серед абітурієнтів стали: факультет комп’ютерних та інформаційних технологій, факультет соціально-гуманітарних технологій, навчально-науковий Інститут економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу, факультет комп’ютерних наук і програмної інженерії. В першу чергу вступники обирали такі спеціальності, як: комп’ютерні науки, філологія, комп’ютерна інженерія, інженерія програмного забезпечення, менеджмент, електроенергетика, електротехніка та електромеханіка, хімічні технології та інженерія, міжнародні економічні відносини, автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології, психологія.

«Аутсайдерами» вступної кампанії 2018-2019рр. стали: залізничний транспорт, гідроенергетика, мікро- і наносистемна техніка, теплоенергетика, інформаційні системи і технології, автомобільний транспорт, системний аналіз, соціологія, електроніка, цивільний захист.

Найбільше «бюджетників» набрали на наступні спеціальності: комп’ютерна інженерія, електроенергетика, електротехніка та електромеханіка, хімічні технології та інженерія, комп’ютерні науки, автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології, інженерія програмного забезпечення, прикладна механіка, галузеве машинобудування, менеджмент, екологія.

Топ-10 спеціальностей за кількістю «контрактників» НТУ «ХПІ»: філологія, комп’ютерні науки, комп’ютерна інженерія, міжнародні економічні відносини, менеджмент, інженерія програмного забезпечення, психологія, фізична культура і спорт, фінанси, банківська справа і страхування, маркетинг.