Новий етап співпраці ХПІ та Японії

З метою розширення контактів, ознайомлення з науково-технічною діяльністю вишу і розвитку співробітництва, НТУ «ХПІ» відвідала японська делегація. Її очолив радник Міністра фінансів України Масару Танака.

Представники Японії провели ряд зустрічей з керівництвом НТУ «ХПІ». Масару Танака подякував адміністрації вишу за плідну співпрацю в проведенні курсів японської мови для старшокурсників IT-спеціальностей ХПІ. «За результатами року навчання одного студента влаштували на роботу в японську IT-компанію. Ми дуже раді, що курси будуть тривати і в цьому навчальному році», — сказав Масару Танака. Він також висловив готовність посприяти участі японських компаній, які розташовані в Україні, у ярмарку вакансій ХПІ.

Ректор Євген Сокол зазначив, що Політех буде радий можливості надати більш широкий вибір вакантних робочих місць для магістрів університету, які вже взимку отримають дипломи.

Під час зустрічі пан Масару Танака і ректор Євген Сокол обговорили питання встановлення контактів з японськими компаніями і структурами, а також університетами для знайомства з системою освіти, стандартами навчання і технологіями. «Ми готові співпрацювати з профільними організаціями Японії. Також доцільно встановити контакти з японськими технічними університетами. Ми добре знаємо європейську, американську освіту, хотілося б познайомитися і з вашою. Це дозволить поліпшити японські мовні курси в ХПІ, ефективність взаємовідносин», — сказав ректор Євген Сокол.

Для представників японської делегації також провели екскурсію по кампусу Політеха. Зокрема, вони відвідали Арсенал ідей Україна / Простір ідей: Science & Museums НТУ «ХПІ», де проходять різні лекції, майстер-класи для дітей і школярів, в тому числі з особливими потребами.