Перша олімпійська медаль у «скарбничці» українського бадмінтону

Студентка факультету соціально-гуманітарних технологій ХПІ, бадмінтоністка Анастасія Прозорова завоювала першу в історії українського бадмінтону олімпійську нагороду. Вона стала срібним призером III юнацьких Олімпійських ігор-2018, які проходять у Буенос-Айресі (Аргентина). Нагорода присуджена в категорії «командні змагання» з бадмінтону.

12 жовтня в Буенос-Айресі на III юнацьких Олімпійських Іграх фінішували змагання з бадмінтону. Анастасія Прозорова виступала в інтернаціональній команді «Omega», яка у фіналі змішаної командної першості поступилася суперникам з «Alpha» з рахунком 110:106.

Підготовкою Анастасії Прозорової займається заслужений тренер України, випускник енергомашинобудівного факультету ХПІ Геннадій Махновський.

Нагадаємо, раніше Анастасія Прозорова завоювала «бронзу» в жіночій парній категорії на особисто-командному юніорському Чемпіонаті Європи з бадмінтону, який проходив у Таллінні з 11 по 15 вересня.

Довідка:

III літні юнацькі Олімпійські ігри проходять у місті Буенос-Айрес з 6 по 18 жовтня. У змаганнях беруть участь представники 206 країн.

До складу команди «Omega» увійшли: студентка ХПІ Анастасія Прозорова (Україна), Маркус Барт (Норвегія), Оскар Го (Нова Зеландія), Кім Чан Хо (Фіджі), Кунлавут Вітідсарн (Таїланд), Хуан Іньсуан (Тайвань), Леоніс Уе (Франція), Ву Те Ан Ту (В’єтнам).