ХПІ: Рекордний День донора

Майже сотня студентів політехніків взяли участь в акції «День донора», яка відбулася 22 та 23 жовтня в Палаці студентів ХПІ. Таким чином, було зібрано рекордну за останні декілька років кількість крові — 40 літрів.

Кров, яку здали студенти ХПІ, піде на поповнення Банку крові Харківської обласної служби крові. Її використовують лікарні та клініки регіону в екстрених випадках — ДТП, операції, породіллі, інше.

Анкети від бажаючих приймалися заздалегідь. Потенційні донори пройшли огляд у лікарів, які перевірили їхній стан здоров’я. Відповідно до медичних вимог, донор повинен бути старше 18 років без хронічних захворювань і важити більше 55 кг.

Кожному донору перед процедурою збору крові пропонували безкоштовне харчування, проходження експрес-тесту на групу крові, обстеження на ВІЛ, гепатит В і С, та інші захворювання. Протягом акції на місці чергували лікарі.

10-й День донора був організований профспілковою організацією студентів НТУ «ХПІ», керівництвом університету за підтримки Харківської обласної служби крові. Організатори висловлюють подяку тим людям, які не залишилися байдужими. Девіз акції: Витрать 15 хвилин та врятуй 3 життя!

Хто не встиг здати кров у День Донора, може це зробити в будь-який зручний час у Харківському обласному центрі служби крові за адресою: вул. Клочківська, 366.