ХПІ оновлює одну з найстаріших кафедр вишу

НТУ «ХПІ» продовжує реконструкцію об’єктів своєї інфраструктури. На сьогоднішній день проводяться ремонтні роботи на базі однієї з найстаріших кафедр університету — кафедри фізики. За минулий місяць відремонтовано чотири навчальні аудиторії та триває оновлення ще двох класів.

Так, на початку вересня 2018 року комісія університету, яку очолив ректор ХПІ Євген Сокол, провела огляд приміщень кафедри фізики. За підсумками було прийнято рішення про проведення ремонту, щоб привести класи до належного стану, а також оснастити приміщення новим обладнанням для поліпшення процесу навчання студентів.

За словами куратора ремонтних робіт, проректора ХПІ Магомедєміна Гасанова, фахівці проводять реконструкцію не тільки лекційних приміщень, але й лабораторних класів. «Відремонтовано 4 аудиторії. Вони оснащені енергозберігаючими світильниками, проведена нова електропроводка, встановлені нові умивальники в лабораторних класах. Ми також залишили деякі старі лабораторні прилади на прохання викладачів кафедри. Перед нами стоїть завдання оновити ще 2 класи, роботи закінчаться найближчим часом. Зараз ми реконструюємо парти та лавочки, які скоро принесемо назад до аудиторій. В результаті буде відремонтовано 6 приміщень», — розповів проректор Магомедємін Гасанов.

Відзначимо, що в 2016 році були об’єднані дві кафедри вишу — загальної та експериментальної фізики (відкрита в 1885 році, була однією з перших кафедр Харківського технологічного інституту — сьогодні НТУ «ХПІ») і теоретичної та експериментальної фізики (заснована в 1972 році). На сьогоднішній день вони представляють кафедру фізики, одну з найбільших у Політеху.