Вчені ХПІ презентували свої розробки на ярмарку стартапів

Студенти і викладачі ХПІ взяли участь в першому інноваційному форумі і ярмарку стартапів, які проходили в Харкові 22-23 листопада. Політехніки презентували свої розробки представникам бізнесу і держслужбовцям Харківської міськради, а також отримали знання, як зі стартапу зробити успішний проект і залучити інвестиції бізнесу.

Команда вчених ХПІ представила такі проекти:

– реконструкція і модернізація теплоенергетичного обладнання м. Харкова (магістр кафедри зварювання Павло Ситников і науковий керівник — професор кафедри зварювання Микола Єфименко);

– система енергоменеджменту акумуляторних батарей (магістр кафедри промислової та біомедичної електроніки Микита Васильєв, науковий керівник — доцент кафедри промислової та біомедичної електроніки Богдан Стисло);

– розробка технології виробництва люмінесцентної тротуарної плитки (магістри кафедри технології кераміки, вогнетривів, скла та емалей Карина Білогубкіна, Борис Карпутін, Наталія Регенда, науковий керівник — доцент кафедри інформатики та інтелектуальної власності Руслан Кривобок);

– розробка експериментального зразка електричного двигуна з поперечним магнітним полем для застосування в приватному і міському електротранспорті (магістр Руслан Бредун, наукові керівники — доценти кафедри електричних машин: Андрій Єгоров, Андрій Маслєнніков, Олексій Дунєв).

Політехніки презентували свої розробки, а також прослухали інформацію про те, як зробити успішний проект і де знайти кошти на його реалізацію. Зокрема, для тих, у кого вже є ідея і потрібна фінансова підтримка, на ярмарку представили науково-методичне видання — як писати заявки на отримання гранту.

За підсумками форуму було заплановано підписання Меморандуму між міськрадою, представниками вишів і науково-дослідними організаціями.

Відзначимо, що всі представлені вченими ХПІ проекти є учасниками освітньо-стипендіальної програми CIG R&D LAB на 2018/2019 рік, в рамках підписаного меморандуму про співпрацю між ХПІ і Chernovetskyi Investment Group (CIG). Завдання — через рік подати на розгляд комісії та широкої аудиторії результати своєї роботи.

Довідка:

Організатор заходу — Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Харківської міської ради, під патронатом Харківського міського голови.