ХПІ: Підписання договору з міжнародною IT-компанією

Відбулася зустріч ректора НТУ «ХПІ» Євгена Сокола з представниками компанії GlobalLogic, присвячена підписанню договору про партнерство. Компанію представляли директор з інжинірингу GlobalLogic Віктор Матусов і координатор університетського проекту Євген Сакало.

Від НТУ «ХПІ» в переговорах також взяли участь: директор Інституту енергетики, електроніки та електромеханіки Роман Томашевський і декан факультету комп’ютерно-інформаційних технологій Максим Главчев.

Учасники зустрічі розглянули питання формування програми навчання студентів у стратегічних для компанії напрямках, проектному навчанні, стажування студентів, викладачів, спільних курсів. «Нам необхідно разом формувати наукові програми і вибудовувати траєкторії навчання студентів, базуючись на потребах роботодавця, а також впроваджувати проектне навчання», — зазначив ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол.

Директор з інжинірингу GlobalLogic Віктор Матусов зазначив, що взаємодія з таким вишем, як НТУ «ХПІ» для компанії дуже важлива. «У нас вже є досвід адаптувати навчальні програми вишів до наших вимог. У нас є співробітники, які зацікавлені проводити невеликі лекції в рамках тих чи інших спеціальностей. Періодично у нас проходять зустрічі для обміну досвідом. Ми можемо допомагати створювати якісь об’єкти на території ХПІ: класи, кампуси. Також із задоволенням будемо брати участь в таких заходах як День відкритих дверей ХПІ, Канікули з Політехом, Ярмарок вакансій», — так в загальних рисах описав перші кроки співпраці Віктор Матусов.

Учасники зустрічі домовилися про створення спільних курсів, на яких викладачі будуть давати студентам знання, максимально наближені до потреб бізнесу. Першим кроком до цього буде перегляд і актуалізація навчальних програм. Крім того, передбачається участь компанії GlobalLogic в інфраструктурних проектах університету, які допоможуть зробити навчання гнучким і актуальним, а також фінансова підтримка викладачів вишу і наукових досліджень. На наступному етапі партнерства передбачено проведення серії відкритих лекцій від експертів компанії з презентацією актуальних технологій, проектів і освітніх можливостей для студентів.

 

Довідка:

GlobalLogic міжнародна компанія з розробки програмних продуктів в сферах цифрових медіа, медицини, телекомунікацій, автопромисловості та ін. Компанія заснована в 2000 році. Штаб-квартира GlobalLogic знаходиться в Сан-Хосе, Каліфорнія, а центри розробки в Індії, США, Східній Європі та Аргентині. «GlobalLogic Україна» є найбільшим розробником програмного забезпечення в Україні. Має офіси і співпрацює з понад 3500 фахівцями в Києві, Харкові, Львові та Миколаєві.