Конференція зі штучного інтелекту: РЕЄСТРАЦІЯ

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» запрошує вчених, аспірантів, студентів взяти участь у щорічній міжнародній науково-практичній конференції в галузі комп’ютерної лінгвістики та штучного інтелекту CoLInS-2019. Цього року конференція відбудеться в Харкові 1819 квітня на базі НТУ «ХПІ». Для реєстрації необхідно підготувати доповідь і подати її до 1 березня 2019 року. Участь безкоштовна, мова конференції англійська. Детальна інформація про реєстрацію, теми і вимоги на сайті: http://colins.in.ua/homepage/about-colins-2019/ .

Конференція Computational Linguistics and Intelligent Systems (CoLInS) проходить у форматі усних презентацій від запрошених доповідачів (провідних професорів і фахівців-практиків), також учасники представляють доповіді, які пройшли «сліпе» рецензування міжнародного програмного комітету. В рамках заходу CoLInS-2019 будуть обговорюватися питання актуальних досліджень в різних галузях обробки природних мов і інтелектуальних систем, а також їх результати.

Студентська секція конференції проходить паралельно з основною. Звіти публікуються у виданнях, які індексуються міжнародними наукометричними базами SCOPUS, DBLP, Google Scholar.

Більше інформації можна дізнатися на сайті http://colins.in.ua/, а також звертатися за адресою colins.in.ua@gmail.com.

Організаторикафедра інтелектуальних комп’ютерних систем, кафедра програмної інженерії та інформаційних технологій управління НТУ «ХПІ», НУ «Львівська Політехніка». Співорганізаторами є Сілезький технічний університет (Politechnika Śląska), Університет Париж 13 (Université Paris 13).

Довідка:

Перша конференція відбулася в 2012 році і стала майданчиком для обговорення проблем і прогресу в обчислювальній, математичній, структурній та прикладній лінгвістиці. Серед учасників українські та зарубіжні дослідники. З 2017 року конференція отримала статус міжнародної. Вона проходить щорічно на базі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» або НУ «Львівська Політехніка» (по черзі). У 2019 конференцію «Computational Linguistics and Intelligent Systems» приймає НТУ «ХПІ».