ХПІ – розробка ігор, як стартап

В НТУ «ХПІ» відбулася творча зустріч студентів з головою студії з розробки комп’ютерних ігор «Mana Potion Studio», випускником ХПІ Антоном Вельможним. Захід провів науково-практичний гурток «Комп’ютерні інженери» кафедри «Обчислювальна техніка та програмування». У студентів була можливість почути історію від першої особи не лише про розробку, але й про просування власних ігор, основи вибору технологій, взаємини в команді і з видавцями.

Також Антон Вельможний розповів про етапи розвитку компанії, проаналізував причини успішних релізів і провалів. Унікальним досвідом, яким поділився спікер, стала розповідь про взаємодію з онлайн-сервісом цифрового поширення комп’ютерних ігор і програм Steam.

Варто відзначити, що Антон Вельможний — випускник кафедри «Обчислювальна техніка та програмування» факультету «Комп’ютерні та інформаційні технології» НТУ «ХПІ». У 2011 році він створив «Mana Potion Studio» для розробки комп’ютерних і мобільних ігор.

 

Довідка:

Науково-практичний гурток «Комп’ютерні інженери» створений при факультеті Комп’ютерних та інформаційних технологій НТУ «ХПІ» в першу чергу для студентів-політехніків. Керівник гуртка — професор кафедри обчислювальної техніки та програмування Ольга Козіна.

Mana Potion Studio — команда інді-розробників в Харкові, організована Антоном Вельможним в 2011. Студія починала з розробок флеш-ігор (Flash game). Сьогодні займається всіма аспектами процесу розробки комп’ютерних і мобільних ігор.

Steam — онлайн-сервіс цифрового поширення комп’ютерних ігор і програм, розроблений і підтримуваний компанією Valve. Steam виконує роль засобу технічного захисту авторських прав, платформи для багатокористувацьких ігор і потокового мовлення, а також соціальної мережі для гравців.