Студенти ХПІ з Кіровоградської області зустрілися з великим роботодавцем

НТУ «ХПІ» відвідали представники компанії «Гідросила АПМ» (Кіровоградська область). Вони провели зустріч зі студентами з цього регіону, які навчаються на різних факультетах та інститутах ХПІ. Мета — запросити політехніків працювати на підприємствах компанії після випуску, розповісти про можливості співпраці на етапі навчання в університеті. Захід пройшов в рамках кооперації між НТУ «ХПІ» та ПрАТ «Гідросила Груп».

Учасниками зустрічі стали близько 30 студентів з Кіровоградської області, які навчаються в ХПІ. Представники компанії «Гідросила АПМ» (входить до холдингу «Гідросила Груп»), розповіли про структуру компанії та холдингу в цілому, продукцію, яка виробляється на підприємствах, існуючі вакансії, можливості працевлаштування, як в Кіровоградській області, так й інших регіонах чи країнах.

Начальник відділу управління персоналом заводу Гідросила АПМ Наталія Бережна зазначила: «Ми зацікавлені в прийомі на роботу кваліфікованих співробітників технічних спеціальностей. У рейтингах вищих навчальних закладів Харківський політехнічний інститут займає передові місця, а ми націлені на кращих фахівців, тому звертаємося до кращих ВНЗ». Вона також розповіла про проект, який дозволяє кращим студентам отримувати фінансову підтримку від компанії протягом навчання. Умова — укладення договору і робота на підприємстві протягом трьох років після закінчення університету.

На зустрічі студенти ставили свої запитання, зокрема, про підприємство, можливості та умови працевлаштування, заробітну платню, про спеціальності на які відкриті вакансії, розташування підприємств (в Кіровоградській області або ж в інших регіонах).

Студент 3 курсу кафедри промислової та біомедичної електроніки Ігор Нагорняк розповів, що зустріч була корисною оскільки дозволила дізнатися про можливості працевлаштування в його рідній області: «Я не знав, що в моїй рідній Кіровоградській області є такі великі підприємства. У ХПІ вивчаю промислову електроніку, і зараз більше цікавлюся програмуванням, але якщо буде можливість розвиватися на підприємстві «Гідросила», то можна спробувати».

Після закінчення зустрічі всі бажаючі могли заповнити анкету, залишити контакти представникам компанії. За словами начальника відділу управління персоналом заводу «Гідросила АПМ» Наталії Бережної, сьогодні безпосередньо на їхньому підприємстві відкриті вакансії інженера-технолога, інженера-конструктора. Можливо також знайти роботу і в інших структурах «Гідросила Груп», наприклад, маркетолога, економіста, менеджера, інші, а також пройти додаткове навчання або перенавчання на підприємстві.

Сайт підприємства «Гідросила АПМ» https://www.hydrosila.com/job/injener-konstruktor-apm.html.

Нагадаємо, на початку лютого НТУ «ХПІ» відвідав Голова Наглядової ради ПрАТ «Гідросила Груп» Павло Штутман (Кіровоградська область). Головна мета візиту — визначення напрямків співпраці з університетом. Він провів переговори з керівництвом ХПІ, ознайомився з основними сферами діяльності вишу, відвідав кафедри і лабораторії Політеху, поспілкувався з вченими.

Довідка:

«Гідросила ГРУП» — найбільший виробник гідравлічних силових машин і компонентів гідросистем на території СНД. До її складу входить 6 виробничих підприємств: ПАТ «Гідросила» (м. Кропивницький) — розробка і виробництво насосів і гідромоторів шестеренних; Приватне АТ «Гідросила АПМ» (м. Кропивницький) — розробка і виробництво аксіально-поршневих машин і запасних частин до АПМ; ПАТ «Гідросила МЗТГ» (м. Мелітополь) — розробка і виробництво гідророзподільників; ТОВ «Гідросила ТЕТІС» (м. Мелітополь) — розробка і виробництво гідроциліндрів; Приватне АТ «Гідросила ЛЕДА» (м. Кропивницький) — розробка і виробництво швидкороз′ємних з′єднань, фітингів і рукавів високого тиску; «ТОВ «Гідросила БЄЛАР» (м. Гомель) — розробка і виробництво гідроциліндрів. На даний момент на підприємствах «Гідросила ГРУП» працює близько 4000 осіб.