ХПІ продовжує співпрацю з вишами Європи

П’ять студентів Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу НТУ «ХПІ» проходять семестрове навчання в Університеті Мішкольца (Угорщина). Стажування здійснюється за програмою студентської кредитної мобільності ERASMUS+ та проходить з 4 лютого по 30 червня 2019 року.

Сергій Лапін, Вероніка Колесникова, Даніелла Гордієнко, Анна Савчук і Тетяна Мірошник ― студенти кафедри менеджменту інноваційного підприємництва та міжнародних економічних відносин, а також кафедри економіки і маркетингу.

У Харкові студенти пройшли відбір, який передбачав підготовку та захист презентації за темою спеціальності на англійській мові.

Студенти відзначили, що мета поїздки ― отримати досвід навчання в європейському виші, розширити знання за фахом, вдосконалити свою англійську, познайомитися з країнами Європи, що і передбачає програма ERASMUS+.

«Організація великої кількості заходів допомогла нам адаптуватися і стати частиною команди ERASMUS+, ― розповідають студенти, ― Ми із задоволенням беремо активну участь у навчальному процесі, спортивних заходах. За ці два місяці перебування тут, ми отримали багато позитивних емоцій, знань і досвіду. Намагаємося працювати як команда та підтримувати один одного. Ми й надалі будемо намагатися з честю представляти наш улюблений Політех».

Довідка:

Наразі в НТУ «ХПІ» за програмою ERASMUS+ КА1 (академічна мобільність) укладені та працюють 24 договори про взаємну академічну мобільність з вищими навчальними закладами Австрії, Німеччини, Франції, Польщі, Італії, Угорщини, Туреччини, Румунії, Словенії, Словаччини, Литви та Греції. Щорічно десятки студентів різних спеціальностей НТУ «ХПІ» виїжджають до вишів цих країн на семестрове навчання, яке проводиться англійською мовою. Всі витрати студентів у період навчання (стипендія 750-800 євро на місяць і оплата проїзду — 250-275 євро) повністю оплачуються Європейським Союзом.

University of Miskolc або Miskolci Egyetem ME — найбільший університет Північної Угорщини. Університет Мішкольца почав свою діяльність в 1735 році. Університетський кампус знаходиться в межах Мішкольца. В даний час він має більш 100 факультетів, близько 850 викладачів і більш 15,000 студентів.