ХПІ на міжнародному форумі освіти

Представники факультету міжнародної освіти НТУ «ХПІ» — заст. декана факультету доценти Ганна Дроздова та Тетяна Тавріна взяли участь в роботі II українського форуму міжнародної освіти, який відбувся в Києві 26-27 березня. Захід об’єднав викладачів вишів, експертів в галузі інтернаціоналізації вищої освіти, керівників міжнародних академічних установ, представників Міністерства закордонних справ України, інших.

Форум пройшов за участю Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, її заступників Романа Греби та Юрія Рашкевича, директора державного підприємства «Український центр міжнародної освіти» Олени Шаповалової, голови Державної служби якості освіти України Руслана Гурака, та інших.

Основні вектори форуму:

— інтернаціоналізація вищої освіти в Україні;

— організація вступу та навчання іноземних студентів в Україні;

— медична освіта в Україні: проблеми і перспективи;

— акредитація освітніх програм;

— ліцензійні вимоги до підготовки іноземних студентів в Україні;

— організаційні умови довузівської підготовки іноземних громадян в Україні;

— розвиток співробітництва в сфері міжнародної освіти.

Довідка:

НТУ «ХПІ» входить до п’ятірки лідерів України серед технічних вишів за кількістю іноземних студентів (навчається близько 1300 студентів-іноземців). Щорічно факультет міжнародної освіти проводить для іноземців такі заходи як урок-концерт «Весна з географією», фестиваль дружби, Дні науки, наукові конференції.