ХПІ відвідає засновник великої датської компанії, що спеціалізується на вітроенергетиці

12 квітня 2019 р. відбудеться візит фахівців датської компанії BIIR до НТУ «ХПІ». Склад делегації: засновник компанії Джонас Бойєр Крістенсен (Jonas Bojer Christensen), представники БІІР Україна — провідний інженер-конструктор Євген Пелешко, HR компанії Марина Стягайло. Мета візиту — проведення переговорів із поглиблення співпраці між компанією БІІР та НТУ «ХПІ», спілкування зі студентами та викладачами вишу, участь в організації Всеукраїнської олімпіади з «Систем автоматизованого проектування» (САПР) і комп’ютерного моделювання в машинобудуванні, яка проводиться в ХПІ.

Слід зазначити, що в датській фірмі успішно працюють понад 10 випускників НТУ «ХПІ» різних років, а також проходять стажування студенти вишу.

«У нас є гостра потреба у фахівцях, яких випускає ваш інженерно-фізичний факультет за спеціальністю «комп’ютерна механіка», а також електромашинобудівний факультет, кафедра промислової та біомедичної електроніки, і готові їх брати на роботу», — повідомила HR БІІР Ірина Черненко, яка відвідала ХПІ в 2017 році.

Фахівці компанії БІІР відзначають, що зацікавлені в спільній роботі з молодими амбіціозними фахівцями. Особливий інтерес представляють ті співробітники, які володіють фундаментальною інженерно-математичною підготовкою і сучасними інформаційними технологіями, мотивовані працювати і розвиватися разом з компанією. Цільовою аудиторією БІІР є також студенти останніх курсів та випускники вишів. Їм пропонують проходити навчальну практику на підприємстві, а випускникам вишів — високооплачувану роботу з повним соцпакетом.

12 квітня о 12:30 (Головний корпус, 2 поверх, 12 аудиторія) намічена зустріч зі студентами та викладачами НТУ «ХПІ». О 14:00 представники делегації компанії візьмуть участь у Всеукраїнській Олімпіаді з САПР та комп’ютерного моделювання в машинобудуванні, що проводиться НТУ «ХПІ» та нагородять студентів спонсорськими призами. Також планується зустріч з ректором ХПІ Євгеном Соколом та проведення переговорів між компанією БІІР та НТУ «ХПІ».

Довідка:

BIIR — інженерно-консалтингова компанія, заснована в 2008 році в місті Орхус, Данія. У 2013 році був відкритий український офіс в Одесі — БІІР Україна. Компанія спеціалізується на проектах з використання вітроенергетики та інших відновлювальних джерел енергії, видобутку і транспортування газу і нафти. BIIR надає послуги з розробки продуктів в галузі енергетики (конструювання та проектування механічних і електричних систем, розробка програмного забезпечення, промисловий дизайн, тощо), управління проектами, впровадження систем контролю якості, оцінки концептів і бізнес-планування.

Другий заключний тур Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Системи автоматизованого проектування та комп’ютерного моделювання в машинобудуванні» проходить 10-12 квітня 2019 року на базі кафедри «Теорія і системи автоматизованого проектування механізмів і машин» НТУ «ХПІ». У заході беруть участь близько півсотні студентів, що представляють виші з дванадцяти міст України. В рамках Олімпіади студенти демонструють навички в галузі комп’ютерного моделювання та програмування. При цьому серед завдань наявні не лише «академічні» розроблені вишами (НТУ «ХПІ», НАУ «ХАІ»), але й реальні практичні завдання від підприємств, надані компаніями партнерами Олімпіади.

У 2019 році Олімпіаду підтримують багато комерційних компаній (Intersed Україна, ІК Технополіс, ІТ САПР, SoftEngineering), які представляють в Україні найбільші світові виробники САПР (ANSYS, Autodesk, Dassault Systemes, PTC), а також промислові компанії (Іпріс-Профіль) та провідні інженерно-консалтингові компанії (BIIR Україна, Прогресстех Україна).