Підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціалізацій «Прикладна геометрія, інженерна графіка та технічна естетика»

Підсумкову науково-практичну конференцію Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 2018/2019 навчального року зі спеціалізацій «Прикладна геометрія, інженерна графіка та технічна естетика» було проведено 22–26 квітня 2019 р. в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» (НТУ «ХПІ»). Основним організатором є кафедра «Геометричне моделювання та комп’ютерна графіка».

Конкурс проводився згідно з наказом Міністерства освіти і науки України № 1010 від 18.09.2018 р. «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2018/2019 навчальному році» та наказом Міністерства освіти і науки України № 605 «Про затвердження Положення про Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей» від 18.04.2017 р.

Конкурс відбувався за трьома спеціалізаціями: «Прикладна геометрія», «Інженерна та комп’ютерна графіка», «Технічна естетика».

Всього до ІІ туру Конкурсу було подано 157 робіт 226 студентів-авторів із 39 закладів вищої освіти 17 міст України.

За рішенням галузевої конкурсної комісії на основі рецензування студентських наукових робіт на підсумкову науково-практичну конференцію було запрошено 63 студента. Це автори 43 наукових робіт з 30 закладів вищої освіти.

На підсумковій науково-практичній конференції було сформовано три секції відповідно до спеціалізацій. Керівником секцій «Прикладна геометрія» і «Технічна естетика» стала заступник голови галузевої конкурсної комісії д.т.н., проф. Шоман Ольга Вікторівна (завідувач кафедри геометричного моделювання та комп’ютерної графіки НТУ «ХПІ»), керівником секції «Інженерна та комп’ютерна графіка» – д.т.н., проф. Черніков Олександр Вікторович (завідувач кафедри інженерної та комп’ютерної графіки ХНАДУ, за згодою).

Підсумкову науково-практичну конференцію відкрив проректор з науково-педагогічної роботи НТУ «ХПІ» професор Зайцев Юрій Іванович, який побажав успіхів усім учасникам. З привітальним словом на урочистому пленарному засіданні виступив директор Навчально-наукового інженерно-фізичного інституту НТУ «ХПІ» професор Ларін Олексій Олександрович. З побажаннями перемоги на конкурсі до учасників звернулася завідувач кафедри геометричного моделювання та комп’ютерної графіки НТУ «ХПІ» професор Шоман Ольга Вікторівна.

У роботі конференції взяли участь 56 студентів – авторів кращих наукових робіт з 28 закладів вищої освіти 15 міст України: м. Дніпро, м. Київ, м. Луцьк, м. Львів, м. Мелітополь, м. Миколаїв, м. Ніжин, м. Одеса, м. Покровськ, м. Полтава, м. Суми, м. Харків, м. Херсон, м. Черкаси, м. Чернігів.    

На підставі рецензій та оцінки наукових доповідей галузева конкурсна комісія вирішила визнати переможцями Конкурсу та нагородити: дипломами І ступеня – 11 студентів, дипломами ІІ ступеня – 17 студентів, дипломами ІІІ ступеня – 28 студентів.

На заключному пленарному засіданні проректор з науково-педагогічної роботи НТУ «ХПІ» професор Труш Олександр Олегович вручив дипломи переможцям конкурсу, а також дипломи-подяки їхнім науковим керівникам, членам галузевої конкурсної комісії та організаторам конференції – викладачам кафедри геометричного моделювання та комп’ютерної графіки.

Для учасників конференції було організовано автобусну екскурсію історичними місцями Харківщини – до Пархомівського художнього музею ім. П. Ф. Луньова (с. Пархомівка, Краснокутський район), до Парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Краснокутський» (Краснокутський дендропарк), до «Співаючих терас» – загадкового амфітеатру серед балок Краснокутщини (с. Городнє Краснокутського району).

Наукові роботи та список переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 2018/2019 навчального року зі спеціалізацій «Прикладна геометрія, інженерна графіка та технічна естетика» розміщені на сайті за посиланнями:

Список_ПЕРЕМОЖЦІВ_Конкурс_2018_2019

РОБОТИ_ПЕРЕМОЖЦІВ_Конкурс_2018_2019

Матеріал підготували представники кафедри «Геометричне моделювання та комп’ютерна графіка».