MicroCAD в ХПІ об’єднав вчених з 12-ти країн світу

У Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» почала свою роботу XXVII Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я» (MicroCAD-2019). З 15 по 17 травня вчені з різних країн світу представлять свої доповіді, присвячені вирішенню сучасних проблем людства, та обговорять подальші шляхи співпраці.

В рамках MicroCAD-2019 зібрані результати наукових досліджень понад 1600 вчених, педагогів, фахівців з 15 регіонів України, 12 країн близького та далекого зарубіжжя (Франція, Німеччина, Болгарія, Греція, Угорщина, Казахстан, Азербайджан, Грузія, Румунія та інші).

Програма форуму охоплює близько 25 наукових напрямків — від економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу, комп’ютерної графіки, до фундаментальних проблем екології, транспортного машинобудування, енергозбереження.

«Багаторічна дружба та співпраця вчених НТУ «ХПІ» та учасників конференції приводить до подальшого її розвитку. Це говорить про значущість MicroCAD. Наші колеги можуть реально порівняти все, що відбувається в нашому університеті з тим, як розвивається європейський та світовий освітній простір. Це дозволяє нам тримати відповідний рівень, тому що дана конференція має статус конгресу, вона мультидисциплінарна, та кожна секція відображає один з тих напрямків, які розвиваються в ХПІ», — зазначив на відкритті конференції член-кореспондент НАН України, ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол.

В рамках засідання ректор Євген Сокол виступив з доповіддю «Трансформація інженерної освіти», в якій розглянув питання реструктуризації, зміни методичних та практичних підходів у побудові інженерної освіти.

Свої доповіді також презентували:

  • Сабольч Нагі, доктор, заст. декана економічного факультету з міжнародних відносин Мішкольцького університету (Угорщина, м. Мішкольц) — «Комплексне моделювання екологічно свідомої поведінки»;
  • Бадурі Чунашвілі, доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри технологій енергоспоживання Грузинського технічного університету (Грузія, м. Тбілісі) — «Результати модифікації навчальних планів бакалаврів електро- та електромеханічних спеціальностей»;
  • Леонід Товажнянський, Почесний ректор НТУ «ХПІ», член-кореспондент НАНУ (Україна, м. Харків) — «Підвищення енергетичної ефективності стадій виробництва аміаку в агрегатах високої потужності»;
  • Цезарі Сендеровські, доктор технічних наук, професор Вармінсько-Мазурського Університету, завідувач кафедри технологій матеріалів та машин ВМУ (Польща, м. Ольштин) — «Транспортування маси та тепла частками порошкового сировини FeAl в газовому потоці детонації»;
  • Кристина Гехрінг, координатор програми Erasmus+ (Німеччина, м. Вюрцбург) — «Міжнародна робота в університеті прикладних наук Вюрцбург-Швайнфурт»;
  • П’єр Уейкфорд, професор, консультант з якості транспорту та екології (Франція, м. Ліон) — «Економія енергії в транспорті та мобільності»;
  • Ігор Кривулькін, кандидат фізико-математичних наук, директор Науково-дослідного, проектно-конструкторського та технологічного інституту мікрографії (Україна, м. Харків) — «Страховий фонд документації України — надійна гарантія забезпечення сталого функціонування економіки держави в реаліях сьогодення».

Нагадаємо, XXVII Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я» (MicroCAD-2019) буде проходити в НТУ «ХПІ» три дні: 15, 16 та 17 травня.

З повною програмою конференції та графіком роботи секцій MicroCAD-2019 можна ознайомитися тут.

Організатори MicroCAD-2019: НТУ «ХПІ» та Мішкольцький університет (Угорщина), які є співзасновниками заходу, а також вищі навчальні заклади Німеччини, Румунії, Польщі, Болгарії. Серед них — Магдебурзький університет ім. Отто фон Геріке, Петрошанский університет, Познанська політехніка, Варшавська політехніка, Софійський університет «Св. Климент Охридський ».

Також перед початком конференції представники іноземних делегацій зустрілися з ректором НТУ «ХПІ» Євгеном Соколом.

Довідка:

Ідея проведення загальновузівської наукової конференції в НТУ «ХПІ» під брендом інформаційних технологій виникла в 1993 році, під час чергової конференції МiсroCAD, організатором якої був Мішкольцький університет (Угорщина).

В роботі MicroCAD-2018 взяли участь близько 2200 фахівців з 15 регіонів України та 10 країн близького та далекого зарубіжжя (Німеччина, Австрія, Греція, Сербія, Казахстан, Туркменістан, Грузія та інші).