У політехніків — «золото» військово-спортивних ігор

Більше сотні курсантів, студентів та кадетів Харкова взяли участь у військово-спортивних іграх «ЗАГРАВА», які відбулися на стадіоні Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ». Цього року змагалися команди п’яти вищих навчальних закладів: Харківського національного університету будівництва та архітектури, Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди, Державної гімназії-інтернату із посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус», Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ», Національного технічного університету «ХПІ». За підсумками командної боротьби перше місце вибороли політехніки.

Після параду команд, загального шикування, підняття державного прапору та виконання гімну України, з вітальними словами до учасників змагань звернулися заступник начальника Військового інституту танкових військ ХПІ (ВІТВ) з морально-психологічноого забезпечення полковник Олександр Сінько та декан факультету соціально-гуманітарних технологій харківського Політеху професор Андрій Кіпенський.

До програми військово-спортивних ігор увійшли змагання з наступних військово-прикладних видів спорту: метання гранати Ф-1 на дальність з автоматом в руці; розбирання та збирання автомата АК-74 з урахуванням часу; змагання з гирьового спорту в ривку гирі 24 кг за 1 хвилину; біг на витривалість на дистанції 1000 м; командні змагання з естафетного бігу 4×400 м; згинання-розгинання рук в висі на перекладині (підтягування) та змагання з перетягування каната.

Боротьба за призові місця була напруженою та зберігала інтригу протягом  усього свята. Курсанти, студенти та кадети наполегливо змагалися, намагаючись показати найкращі результати. Підсумки змагань підбивалися в особистій та командній першості.

В результаті командної боротьби перше місце розділили Військовий інститут танкових військ НТУ «ХПІ» та Національний технічний університет «ХПІ», друге місце посіла команда Кадетського корпусу, третє місце розділили Харківський національний університет будівництва та архітектури та Харківський національний педагогічний університет.

В особистій першості студенти та курсанти ХПІ зайняли наступні місця:

метання гранати на дальність:

1 місце — Мирослав Вернидуб (ВІТВ);

2 місце — Іван Зеленков (ВІТВ);

3 місце — Андрій Петренко (Факультет соціально-гуманітарних технологій);

розбирання та збирання автомата:

1 місце — Зорян Дмитрук (ВІТВ);

гирьовий спорт:

1 місце — Дмитро Черевченко (Навчально-науковий інститут механічної інженерії і транспорту);

2 місце — Роман Макуха (ВІТВ);

3 місце — Родіон Мінчук (Факультет соціально-гуманітарних технологій), Олександр Марчук (ВІТВ);

біг 1000 м:

1 місце — Елалі Самір (Факультет соціально-гуманітарних технологій);

3 місце — Олександр Горобець (ВІТВ);

естафета 4 × 400 м:

1 місце — команда студентів НТУ «ХПІ» (Анатолій Чорний (Факультет соціально-гуманітарних технологій), Михайло Журбін (Факультет соціально-гуманітарних технологій), Тарас Колесник (Факультет соціально-гуманітарних технологій), Дмитро Бікулов (Факультет соціально-гуманітарних технологій);

3 місце — команда курсантів ВІТВ;

підтягування на перекладині:

2 місце — Руслан Метліка (Навчально-науковий інститут хімічних технологій та інженерії);

перетягування канату:

1 місце — команда курсантів ВІТВ;

3 місце — команда студентів НТУ «ХПІ».

Як відзначають організатори, мета проведення таких змагань — популяризація військово-прикладних видів спорту та здорового способу життя, вдосконалення морально-психологічних та вольових якостей, а також підвищення рівня спортивної майстерності і фізичної підготовленості студентської молоді.

Довідка:

Військово-спортивні ігри «ЗАГРАВА» проводилися 16 травня 2019 року. Вперше такі змагання відбулися в 2016 році. Організатори: представники Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ» (ВІТВ), факультету соціально-гуманітарних технологій (СГТ) НТУ «ХПІ», Академії військово-історичних наук і козацтва.